Informații de la CAS: procedura de obținere a cardului duplicat și a adeverinței temporare de sănătate în Mureș

SĂNĂTATE. Conducerea Casei Județene de Asigurări (CAS) Mureș a făcut publică o informare privind procedura de obținere a unui card duplicat prin intermediul e-mailului. Procesul implică completarea unui formular denumit “Cerere de eliberare a cardului duplicat” și furnizarea următoarelor documente: copie a actului de identitate valabil la data solicitării, dovada plății sumei de 13,69 lei în contul specificat în atașamentul “Cont CAS Mureș”, și dovada calității de asigurat (care poate consta în adeverință emisă de unitatea de învățământ pentru studenți, adeverință de la locul de muncă pentru persoanele angajate sau cupon de pensie pentru persoanele pensionate).
Formularul menționat poate fi descărcat de pe site-ul CAS Mureș, iar documentele necesare trebuie trimise la adresa de e-mail: secretariat@casmures.ro.

De asemenea, este important de subliniat că duplicatul cardului național de sănătate, după ce este produs de Imprimeria Națională, poate fi ridicat de către titular/aparținător la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Mureș (situat în Târgu Mureș, str. Aurel Filimon nr. 19, județul Mureș), în timpul orelor de program cu publicul, pe baza actului de identitate.

Reprezentanții CAS Mureș au specificat că instituția eliberează la cerere o adeverință temporară înlocuitoare a cardului național de sănătate, valabilă timp de 60 de zile de la data emiterii, aceasta putând fi prelungită gratuit până la obținerea efectivă a cardului național de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare