INFRASTRUCTURĂ – Consiliul Județean Mureș alocă 2,5 milioane de euro pentru amenajarea DJ Târgu Mureș – Miercurea Nirajului – Sărățeni

INVESTIȚIE. A fost introdus în licitație contractul de proiectare și execuție a amenajării de acostamente și șanțuri, precum și amenajarea a cinci mari intersecţii de pe DJ135 Târgu Mureș-Miercurea Nirajului-Sărățeni-limita județ Harghita. Conform estimărilor, valoarea totală a investiției, care urmează să se realizeze în patru ani, este de 11.517.845,85 lei + TVA (echivalentul a peste 2,5 milioane de euro) și va fi susținută din fondurile administrației publice județene (Consiliul Județean Mureș).

 

Ce se face

 

Lucrările prevăd amenajarea intersecţiilor cu patru drumuri pe teritoriul localităţii Livezeni, a intersecţiei cu cartierul Orizont prin Aleea Soarelui, a intersecţiei cu străzile Livezilor, Miko Laszlo, Kincses şi Ivăneşti, a intersecţiilor drumului judeţean în satul Ivăneşti cu străzile Romanilor, Bujorului şi Sportivilor, iar în Sînişor cu strada Principală.

 

Practic, vor fi asfaltate acostamentele, vor fi betonate şanţurile de scurgere, se vor amenaja zonele de parcare de pe marginea drumului, se vor repara podețele existente și se vor decolmata cele înfundate, și se vor monta parapete metalice.

 

Când se face și cum se alocă banii

 

Conform graficului de investiții din proiect, realizarea lucrării va fi realizată pe parcursul a patru ani. În acest an se va obține autorizația de construire, se va realiza proiectul tehnic și vor începe lucrările de execuție, pentru toate acestea fiind alocată suma 1.869.747,90 lei + TVA. În următorii trei ani alocările de fonduri au fost estimate la câte 28% din valoarea toatală, în fiecare an (2020, 2021 și 2022).

 

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț, dar componenta financiară reprezintă 94%.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare