ING Bank și Visa anunță finalistele programului She’s Next – zece antreprenoare vor intra în sesiuni de mentorat și coaching și se vor pregăti pentru granturile de 10.000 de euro

COMUNICAT DE PRESĂ. Zece femei antreprenor au fost selectate în cadrul programului Visa She’s Next, lansat de ING Bank România și Visa, în parteneriat cu Impact Hub Bucharest. Finalistele vor beneficia de sesiuni personalizate de mentorat, axate pe nevoile de dezvoltare ale afacerilor lor, precum și de ședințe de coaching de grup, cu scopul de a interacționa cu întreaga comunitate de antreprenoare din program.

Cristina Bâtlan (fondator Musette), Ioana Hasan (cofondator SmartBill), Alina Donici (cofondator Artesana), Oana Craioveanu (cofondator Impact Hub Bucharest) și Ana Diceanu (fondator Brain4Strategy) se numără printre mentorii care vor ghida participantele în această călătorie de dezvoltare profesională, alături de experți financiari din ING.

„Peste 1000 de femei antreprenor s-au înscris în programul nostru Visa She’s Next, aflat la prima ediție. Aceste rezultate ne bucură enorm și ne arată interesul antreprenoarelor pentru acest gen de programe care oferă un mix valoros de resurse, finanțare, dar și networking.
Procentual, în ceea ce privește înscrierile, afacerile cu vechime de 2-5 ani s-au situat pe primul loc (35%) și au fost urmate de cele cu 6-10 ani de activitate pe piață (23%). Start-up-urile au reprezentat 18% dintre înscrieri, în timp ce afacerile cu peste 10 ani de vechime au înregistrat 13%. Selecția finalistelor nu a fost deloc ușoară, însă mentorii au analizat cu mare atenție înscrierile, s-au uitat la impactul și autenticitatea businessului, la obiective, rezultate, dar și la modul în care au fost depășite obstacolele.
Ne propunem, în continuare, să oferim femeilor antreprenor curajul de a-și urma visurile, așadar vom derula programul Visa She’s Next și în anul viitor.” –
Luana Sorescu, Head of Clients, divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.

Sesiunile de mentorat și coaching se desfășoară pe o perioadă de 5 luni (iunie-noiembrie) și vor pregăti antreprenoarele pentru pitch-ul de la final de program. În fața juriului, finalistele vor prezenta proiectul pe care vor să îl dezvolte în cadrul afacerii lor. Trei dintre ele vor câștiga granturi în valoare de 10.000 de euro, pentru a-și îndeplini planurile și a-și duce afacerea la următorul nivel.

„Suntem încântați să vedem că programul global lansat de Visa în urmă cu cinci ani se bucură anul acesta de un mare succes și în România, încă de la prima ediție organizată în parteneriat cu ING Bank și Impact Hub Bucharest. Credem că antreprenoriatul feminin are multe de spus și de arătat, iar necesitatea acestui program pe plan local a fost validată atât de rezultatele studiului recent Visa și ING, cât și de numărul de aplicații peste așteptări. Ne-am bucurat să avem o pondere egală între afacerile înscrise în program din Capitală și din țară, reflectată și în rândul celor 10 finaliste, ceea ce ne arată încă o dată potențialul fantastic pe care îl au micile afaceri din toate zonele României. Astfel, a doua ediție a programului Visa She’s Next vine ca o continuare firească a inițiativelor noastre de a sprijini eforturile femeilor antreprenor din țară pentru a-și finanța și dezvolta propria afacere.”Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

„Ne bucurăm să facem parte din programul She’s Next, o inițiativă dedicată exclusiv sprijinirii femeilor antreprenor. La Impact Hub Bucharest, promovăm activ egalitatea de gen și suntem convinși de potențialul extraordinar pe care femeile îl au în domeniul afacerilor. Participarea noastră în program reflectă acest angajament. Credem cu tărie că oferind sprijinul necesar, femeile antreprenor pot transforma radical peisajul economic și social. Suntem mândri să facem parte din această inițiativă și așteptăm cu nerăbdare să vedem impactul pozitiv pe care îl vom avea împreună asupra comunității de afaceri și asupra economiei în ansamblu.“- Oana Craioveanu, Cofondator Impact Hub Bucharest.

 Cine sunt cele 10 finaliste ale programului Visa She’s Next

  • Amaya Bags, Oradea – de la poveste, la suvenir; afacerea sprijină atracțiile turistice să își povestească istoria și personajele locale, oferind suveniruri personalizate pentru fiecare obiectiv turistic din România, cu desene realizate manual de un artist local.
  • OilRight, Timișoara – furnizează servicii de colectare a uleiului alimentar uzat și produc lumânări parfumate și kituri DIY din ulei alimentar reutilizat.
  • Woolina Clothes, București – confecționează haine din materiale naturale și oferă servicii de manoperă și transformare pentru haine reciclate.
  • Data Detectives Technologies, Alba Iulia – dezvoltă software și medtech pentru copiii diagnosticați cu autism.
  • Next Interior, București – oferă servicii complete de design interior pentru segmentul rezidențial, acoperind toate etapele unui proiect de amenajare.
  • Moogu Design, București – se ocupă cu producția de bijuterii contemporane, cu o prezență deja în mai multe țări: Japonia, China, Marea Britanie, Germania, Austria, Olanda și Emiratele Arabe Unite.
  • Cloudless Stage, Brașov – oferă o experiență, nu doar o cazare, în cele 5 mici cabane “My little Village” din Poiana Mărului, Brașov.
  • Speaking Concept, București – oferă traininguri de comunicare și public speaking.
  • Arta Sinelui, Cluj Napoca – oferă consiliere, coaching și facilitare workshopuri de dezvoltare personală, consultanță business pentru leadership și conducerea unei echipe performante.
  • Germanis Forum, Iași – oferă cursuri online și fizice de limba germană, creează materiale didactice interactive pentru învățarea limbilor straine și organizează concursuri lingvistice.

Pentru mai multe informații despre desfășurarea programului, accesați pagina dedicată She’s Next.

Despre ING  

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este singura bancă cu o creștere organică din top 10 bănci locale după active, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,7 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking. Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.

 Despre Visa

Visa (NYSE: V) este lider mondial în domeniul plăților digitale, facilitând tranzacții de plată între consumatori, comercianți, instituții financiare și entități guvernamentale din peste 200 de țări și teritorii. Misiunea noastră este să conectăm lumea prin intermediul celei mai inovatoare, accesibile, fiabile și securizate rețele de plată, ajutând consumatorii, companiile și economiile să prospere. Credem că economiile care includ pe toată lumea contribuie la dezvoltarea tuturor și considerăm că accesul este fundamental pentru viitorul circulației banilor. Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa visa.ro.

 Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială – Startarium.

 Pentru mai multe detalii:

 Alexandra Murea

PR Manager business lines, ING Bank România

M: 0751.510.179

Alexandra-Gabriela.Murea@ing.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare