Inițiativa de colectare selectivă avansează – Mai multe containere în zonele Ady Endre și Libertății

COLECTARE. Într-un demers continuu pentru îmbunătățirea sistemului de gestionare a deșeurilor, Primăria Târgu Mureș, prin Administrația Domeniului Public și în colaborare cu societatea de salubritate, a extins amplasarea containerelor destinate colectării selective a deșeurilor reciclabile. Această fază a proiectului se concentrează acum în zonele rezidențiale Ady Endre și Libertății, extinzându-se ulterior către bulevardul 1848.

Locuitorii sunt încurajați să respecte instrucțiunile clare inscripționate pe fiecare container, adoptând practica colectării selective pentru o gestionare mai eficientă a deșeurilor. Culorile și marcajele specifice indică tipurile de materiale reciclabile acceptate în fiecare container:

🟦 ALBASTRU = hârtie + carton;
🟩 VERDE = sticlă;
🟨 GALBEN = plastic;
🟥 ROȘU = metal;
⬛ NEGRU = deșeuri biodegradabile/menajere.

Această inițiativă nu doar facilitează reciclarea, ci contribuie și la creșterea gradului de conștientizare privind importanța colectării selective în rândul comunității. Eforturile comune ale administrației locale și ale societății civile reflectă angajamentul în direcția unei gestionări durabile a deșeurilor și protejării mediului înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare