Ștefan Someșan, Kocsis Csaba

ÎNLOCUIRI – Cum au schimbat alegerile parlamentare componența Consiliului Județean Mureș: doi consilieri vor fi înlocuiți

CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ. Consilierii județeni Kolcsár Anquetil Károly (UDMR) și Dumitrița Gliga (PSD) au demisionat din forul deliberativ al județului (Consiliul Județean Mureș), în urma rezultatului alegerilor parlamentare, cei doi optând pentru funcția de deputat. Ambii vor fi înlocuiți cu supleanți din lista partidelor din care fac parte.

 

 

Conform ordinii pe lista supleanților, UDMR, care a obținut la alegerile locale din 27 septembrie 2020 16 mandate de consilieri județeni, îl va înlocui pe noul deputat Kolcsár cu Kocsis Csaba, iar PSD, care a obținut 7 mandate de consilieri județeni, o va înlocui pe Gliga cu Ștefan Someșan (PSD).

 

Kocsis are vârsta de 60 de ani și este de profesie inginer mecanic (absolvent al Facultății de Mecanică de pe lângă Institutul Politehnic Cluj-Napoca, 1982-1988) – lucrează în asigurări și a fost consilier local în Luduș (în perioada 2005-2012) și este președintele UDMR Luduș (din iulie 2012).

 

Ștefan Someșan are vârsta de 69 de ani, profesor, acum pensionar – este fost director al Colegiului Naţional Unirea din Târgu Mureş (1991-2001), fostul adjunct și apoi șef al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, fost președinte al PSD Târgu Mureș și vicepreședinte al PSD Mureș.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare