ÎNLOCUIRI – Cum au schimbat alegerile parlamentare componența Consiliului Județean Mureș: doi consilieri vor fi înlocuiți

0
986
Ștefan Someșan, Kocsis Csaba

CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ. Consilierii județeni Kolcsár Anquetil Károly (UDMR) și Dumitrița Gliga (PSD) au demisionat din forul deliberativ al județului (Consiliul Județean Mureș), în urma rezultatului alegerilor parlamentare, cei doi optând pentru funcția de deputat. Ambii vor fi înlocuiți cu supleanți din lista partidelor din care fac parte.

 

 

Conform ordinii pe lista supleanților, UDMR, care a obținut la alegerile locale din 27 septembrie 2020 16 mandate de consilieri județeni, îl va înlocui pe noul deputat Kolcsár cu Kocsis Csaba, iar PSD, care a obținut 7 mandate de consilieri județeni, o va înlocui pe Gliga cu Ștefan Someșan (PSD).

 

Kocsis are vârsta de 60 de ani și este de profesie inginer mecanic (absolvent al Facultății de Mecanică de pe lângă Institutul Politehnic Cluj-Napoca, 1982-1988) – lucrează în asigurări și a fost consilier local în Luduș (în perioada 2005-2012) și este președintele UDMR Luduș (din iulie 2012).

 

Ștefan Someșan are vârsta de 69 de ani, profesor, acum pensionar – este fost director al Colegiului Naţional Unirea din Târgu Mureş (1991-2001), fostul adjunct și apoi șef al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, fost președinte al PSD Târgu Mureș și vicepreședinte al PSD Mureș.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ