Înscrieri în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței în perioada sezonului rece și a suplimentului pentru energie

COMUNICAT DE PRESĂ. Începând cu data de 1 noiembrie 2022, Direcţia de Asistenșă Socială Târgu Mureș informează cetăţenii municipiului că pot depune cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie pentru sezonul rece 2022- 2023.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinței pot fi solicitate pentru perioada noiembrie 2022- martie 2023, iar suplimentele pentru energie pentru perioada noiembrie 2022-octombrie 2023.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei și suplimentele pentru energie se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoarE privind componenţa familiei, veniturile acesteia și sistemul de încălzire utilizat. Documentele se depun personal la Casa de Cultură „Mihail Eminescu” (Casa Tineretului), situată în Târgu Mureș, strada Nicolae Grigorescu, nr. 19, de luni până vineri între orele 08:00 – 16:00 sau electronic la adresa de e-mail: registratura.das@tirgumures.ro.

La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.

Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie este de 1386 lei/persoană, în cazul familiei și de 2053 lei, în cazul persoanei singure.

Valoarea de referință (nivelul maxim al ajutorului pentru încălzirea locuinței aferent unei luni, stabilit în funcție de sistemul de încălzire utilizat) nu poate fi mai mică de 250 lei/lună, pentru gaze naturale, 500 lei/lună pentru energie electrică, 320 lei/lună pentru combustibili solizi și/sau petrolieri.

Familiile și persoanele singure ale căror venituri nete medii lunare sunt de până la 1386 lei/persoană în cazul familiei și de 2053 lei, în cazul persoanei singure beneficiază lunar, pe tot parcursul anului, inclusiv în perioada sezonului rece, de un supliment pentru energie în sumă fixă, acordat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de:

• 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;
• 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;
• 10 lei/lună pentru consumul de energie termică;
• 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri.

Ajutorul de încălzire se acordă astfel:
• începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până în data de 20 a lunii respective;
• începând cu luna următoare pentru cei au depus documentele după data de 20.
Informațiile de mai sus, precum și formularul de cerere pentru acordarea ajutorului de încălzire, se regăsesc pe site-ul Primăriei Municipiului Târgu Mureș www.tirgumures.ro, secțiunea Social.

Pentru orice alte informații vă rugăm să apelați Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș la numerele de telefon: 0365/430859, 0725403315 sau 0728887440 puse la dispoziție publicului, de LUNI până VINERI între orele: 08:00 – 15:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare