Insomnia și motivele ascunse

SĂNĂTATE. Incapacitatea de a dormi corespunde unei spaime puternice de a te abandona și a te lăsa purtat de somn. Putem simți o stare de nesiguranță și vrem să deținem controlul asupra a tot ceea ce se întâmplă în viața noastră. Totuși, atunci când dormim, “facultățile noastre mentale” dorm și ele și suntem mai vulnerabili, deoarece simțurile sunt mai sensibile și mai deschise spre necunoscut.

Dacă ne ocupăm mintea cu tot felul de idei, gânduri, situații, împiedicăm somnul să ne cuprindă.
Insomnia poate fi strâns legată de culpabilitate conștientă sau inconștientă. Dintr-un motiv sau altul, putem avea impresia că “nu merităm să ne odihnim”.
Poate pentru că ne simțim vinovați pentru că nu am reușit în viață sau nu am făcut tot ce trebuia pentru copiii noștri, sau poate ne-am programat sa credem ca somnul este o “pierdere de vreme” sau “am atâtea lucruri de făcut”.
Overthinking-ul este un mare inamic al somnului.

Acceptă să te relaxezi, respiră adânc, renunță la control, găsește pacea sufletească si lasă somnul sa intre in viața ta. Învață să ai încredere în tine și gândește-te că “pământul va continua să se învârtă” chiar daca tu iți permiți câteva momente de odihnă.
Fii sigur că ești îndrumat mereu și că vocea interioară știe ce e mai bine pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare