Insule ecologice digitalizate în 5 localități din Mureș

ECO. Județul Mureș se numără printre beneficiarii de fonduri PNRR, cu 5 localități, în vederea construirii de insule ecologice digitalizate prin Componenta managementul deșeurilor.

Cele 5 localități sunt: Târgu Mureș (cu proiect petntru 200 de insule supraterane și subterane, în valoare de 18.644.905 lei), Sighișoara (cu 43 de insule supraterane de tip I în valoare de 2.115.385 lei), Reghin (cu 25 de insule supraterane de tip II și 2 subterane, în valoare de 2.828.712,50 lei), alături de orașele Sângeorgiu de Pădure (cu 7 insule supraterane de tip I, în valoare de 344.365 de lei) și Sărmașu (cu o insulă supraterană de tip I în valoare de 49.195 de lei).

În baza unor punctaje acumulate, potrivit listei finale date publicității de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, 167 de cereri de finanțare de astfel de insule ecologice digitalizate, au fost declarate câștigătoare (sisteme moderne care vor eficientiza colectarea selectivă a deșeurilor din hârtie și carton, respectiv de plastic și metal, de sticlă, biodegradabile și reziduale)

Un nou apel de proiecte va fi lansat în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare