Întârzieri în distribuirea tichetelor educaționale: Ministrul Fondurilor Europene anunță începerea încărcării

TICHETE. Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a confirmat că începând cu vineri, 26 ianuarie, vor fi încărcate tichetele educaționale în valoare de 500 de lei. Desi Sorin Decă, secretarul general adjunct din Ministerul Educației, a promis că banii vor intra în conturile părinților în această săptămână, procesul întâmpină dificultăți, iar peste 485 de mii de carduri validate așteaptă să fie încărcate.

Tichetele educaționale au început să fie distribuite părinților începând cu data de 8 ianuarie, cu promisiunea că vor fi încărcate în cel mult două zile lucrătoare. Cu toate acestea, întârzierile semnalate de zeci de părinți din întreaga țară au ridicat semne de întrebare asupra implementării eficiente a programului.

“De azi începe încărcarea cardurilor educaționale, care sunt în posesia beneficiarilor, și voi monitoriza cu atenție săptămâna viitoare să închidem încărcarea pentru cardurile validate”, a declarat ministrul Adrian Câciu.

Tichetele educaționale, destinate achiziționării de rechizite și articole de vestimentație necesare școlarizării, vor fi livrate într-o singură tranșă. Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 83/2023, acestea trebuie utilizate exclusiv în România, doar la unitățile afiliate, și nu pot fi schimbate în bani sau utilizate în alte scopuri. De asemenea, suma virată poate fi utilizată în anul școlar în care este acordată, pe perioada de valabilitate a tichetului social.

În ciuda promisiunilor anterioare privind încărcarea rapidă a tichetelor, unele aspecte ale distribuției și implementării rămân neclare, generând frustrare în rândul părinților care așteaptă sprijinul financiar destinat achiziționării de articole școlare pentru copiii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare