ÎNVĂȚĂMÂNT – Municipalitatea va acorda și în acest an burse pentru elevii din școlile de stat din Tîrgu Mureș

0
269

BURSE. Și în acest an, municipalitatea va repartiza fonduri pentru acordarea burselor pentru elevii din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat din Tîrgu Mureș. Conform unei hotărâri a Consiliului Local, decisă în 15 februarie, vor fi acordate burse de merit și de performanță, conducerile fiecărei unități de învăţământ preuniversitar de stat din municipiu urmând să stabilească numărul şi tipul de burse finanțate din bugetul local.

 

Cuantum burse pentru elevi,

mun. Tîrgu Mureș, an școlar 2018


50 lei/lună bursa de merit

500 lei/lună bursa de performanță

Cuantumul acestora a fost stabilit după cum urmează: bursele de merit vor fi în cuantum de 50 de lei pe lună, iar bursele de performanță, de 500 de lei pe lună – elevii care au dreptul (se încadrează) să primească atât bursă de performanță, cât şi bursă de merit, trebuie să opteze pentru una din acestea.

 

Comparativ, să vedem cum se întâmplă în alte locuri. În municipiul Baia Mare, bursele de merit au fost stabilite de forul decizional al orașului la 100 de lei și bursele de performanță la 300 de lei – acolo, însă, se mai acordă elevilor și burse de ajutor social (în cuantum de 100 de lei) și burse de studiu (tot de 100 de lei), acestea fiind decise de consiliile de administrație ale unităților de învățământ (din care fac parte și reprezentanți ai Primăriei) și nu de conducerile școlilor, iar numărul acestor burse a fost clar stabilit (în baza unor estimări ale conducerilor din sistemul preuniversitar de stat), putând fi bugetate extrem de exact – adică se știe deja câți bani se vor aloca în acest sens.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ