INVESTIȚIE – Așa va arăta parcul din jurul cinematografului din Sovata, după o investiție de 1,4 milioane de euro

FINANȚARE. … așa va arăta parcul din jurul cinematografului Doina (foto) din stațiunea balenoclimaterică mureșeană Sovata, în urma unei investiții de 1,4 milioane de euro, cea mai mare parte a acesteia fiind făcută din fonduri europene nerambursabile. Contractul de finanțare (în valoare totală de aproape 6,4 milioane de lei – 6.392.240,29 lei, din care 98% sunt fonduri europene și din bugetul de stat nerambursabile) a fost deja semnat, iar termenul de finalizare a lucrării este septembrie 2021.

 

În urma lucrărilor din zona străzii Trandafirilor din Sovata, va fi demolat vechiul bloc de locuințe cu un etaj (acum nefuncțional, în stadiu avansat de degradare) și se va amenaja suprafața de 9,5 hectare ca spațiu de agrement multifuncțional. Noul parc va cuprinde alei pietruite sau dalate, un pod pietonal (va fi reabilitat cel existent), bănci și arbori, gazon și plante ornamentale, spațiu de joacă pentru copii, spații pentru sport în aer liber, scenă de 200 de metri pătrați și amfiteatru cu 509 locuri (pentru spectacole în aer liber și proiecții cinematografice), panouri de informare, sisteme de iluminat public, sisteme de irigații pentru gazon, rampe destinate persoanelor cu handicap locomotor și toalete ecologice.

 

Proiectul va fi finalizat în trei ani, va genera șase noi investiții private cu număr de 34 noi locuri de muncă și, conform estimărilor administrației publice locale, va duce la creșterea numărului de turiști în stațiune cu 22%, până la 140.000 de turiști pe an. Tot prin finanțare europeană, Sovata a reușit în urmă cu cinci ani și amenajarea zonei din jurul Lacului Ursu.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare