INVESTIȚIE – Finanțare europeană de 650.000 de euro pentru reabilitarea unei școli sătești din Mureș

0
93

ÎNVĂȚĂMÂNT. Școala din Călimăneşti, un sat mureșean din comuna Fîntînele care numără vreo 800 de suflete, va fi finanțată cu peste 3,1 milioane de lei, banii urmând a fi folosiți pentru reabilitare, extindere şi dotare. Lucrările se vor finaliza până la 31 octombrie 2020.

 

Cea mai mare parte a banilor (peste 3 milioane de lei, echivalentul a peste 650.000 de euro) vin ca finanțare nerambursabilă din fonduri europene, contractulde finanțare fiind semnat deja de primarul din Fîntînele, Jozsef Varga, și directorul general ADR Centru, Simion Creţu.

 

Practic, finanțarea vizează reabilitarea şi extinderea actualei clădiri a şcolii din Călimăneşti (formate din demisol şi parter), modernizarea şi construirea de noi spaţii adecvate, precum şi dotarea acestora cu mobilier specific învăţământului şcolar.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ