Podul peste Târnava Mică (foto: Ilie Olar)

INVESTIȚIE – În Târnăveni se construiește un pod nou peste Târnava Mică, cu 1,6 milioane de euro, iar vechiul pod va fi vândut la fier vechi

RECONSTRUIRE. Podul rutier peste Târnava Mică, situat pe Drumul Național 14A și edificat în urmă cu 88 de ani, va fi demontat și valorificat, în locul său urmând să fie construit, în șapte luni de la eliberarea autorizaţiei de construire, un pod nou pentru care se va investi 1,6 milioane de euro (exact: 7.571.856,73 lei + TVA).

 

Indicatorii noului pod rutier din Târnăveni au fost aprobați de forul deliberativ la sfârșitul lunii trecute, iar decizia valorificării vechiului pod, la sfârșitul acestei săptămâni. Conform proiectului tehnici, partea de construcție efectivă și montaj este estimată la aproape 6,5 milioane de lei + TVA.

 

Noul pod va avea două benzi rutiere pe sens, lățimea totală a părții carsoabile fiind de 12 metri, și trotuare pe cele două laterale. Podul va avea lungimea de 37,5 metri și lățimea de 15,2 metri.

 

Cea mai mare parte a lucrării (7.364.431,36 de lei) va fi finanțată din bugetul statului, autoritatea publică locală urmând să participe cu o cofinanțare de 207.425,37 lei aferentă plății cheltuielilor neeligibile (această sumă va fi plătită din bugetul local al municipiului Târnăveni).

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare