Investiție inedita a unui fermier mureșean: O fermă de cerbi lopătari aduși din Canada

FERMIERI MUREȘENI. Pasiunea pentru creșterea animalelor poate lua uneori forme mai puțin deosebite, iar Balogh Jozsef, un fermier din Mureș, este un exemplu viu al acestui lucru. El a ales să investească în ceva cu totul aparte: cerbi lopătari, aduși tocmai din Canada la un preț de 200 de euro pe exemplar.

Povestea acestui loc inedit a început cu o singură pereche de animale, dar a crescut într-un mod impresionant de-a lungul timpului. În prezent, Balogh Jozsef se poate mândri cu o colecție de 10 exemplare de cerbi lopătari, inclusiv 4 pui. Această fermă de cerbi lopătari se distinge prin unicitatea sa în județul Mureș și chiar în România, fiind una dintre puținele astfel de ferme din țară.

Din curtea gospodarului din Gornești, situată la aproximativ 20 de kilometri de Târgu Mureș, s-a dezvoltat o fermă specială, în care cerbii lopătari găsesc un adăpost natural. Acest loc minunat adăpostește nu doar cerbi, ci și păsări domestice, completând peisajul unei naturi autentice. Farmecul acestei ferme este accentuat de faptul că poate fi vizitată gratuit de oricine dorește să petreacă timp într-un mediu natural și liniștit.

Cerbi lopătari aduși din Canada sunt vedetele principale ale acestei ferme. Inițial, au fost aduse cinci femele, iar acum crescătoria numără 10 exemplare, inclusiv pui. Toate aceste animale beneficiază de un spațiu generos, în centrul căruia se găsește un lac încărcat cu pești. Înconjurat de vegetație luxuriantă, acest habitat imită condițiile naturale, oferind cerbilor un mediu confortabil și propice dezvoltării lor sănătoase.

Fermierul Jozsef afirmă că cerbii lopătari sunt ușor de îngrijit, întrucât nu au avut probleme majore de sănătate și pot fi hrăniți în mod echilibrat. “Sunt hrăniți cu cereale, fân, lucernă și se bucură de delicatese precum merele și perele. În ceea ce privește costurile de hrănire, avem avantajul că producem în propriile noastre culturi, cum ar fi lucerna și porumbul”, a declarat fermierul într-un interviu pentru www.antena3.ro.

Pe lângă pasiunea sa pentru cerbi, Balogh Jozsef este un iubitor dedicat al animalelor, având în grija sa și alți reprezentanți ai regnului animal, precum cai, gâște și câini de rasă.

Această oază de liniște, frumusețe naturală și conexiune cu fauna poate fi explorată gratuit. Orice persoană interesată să viziteze această fermă inedită poate face acest lucru în prezența proprietarului, contactându-l pe pagina sa personală de socializare. Balogh Jozsef a creat un colț de paradis pentru cerbii lopătari și pasionații de natură, oferind oportunitatea unui dialog autentic cu frumusețea și diversitatea lumii naturale.

 

sursa agrointel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare