INVESTIȚIE – Licitație de 3,5 milioane de lei pentru noua creșă din municipiul Reghin

0
483

CREȘĂ. Municipalitatea din Reghin a introdus în licitație publică lucrările de proiectare și execuție a noii creșe din oraș, care se va numi “Spiridușii Veseli” și va fi edificată pe strada Iernuţeni nr. 99, în locul fostei Şcoli Generale nr. 7, desfiinţată în 2010 (lângă podul peste Mureș și biserică). Practic, se schimbă destinația clădirii (din școală în creșă, se extinde, se modernizează și se dotează)

 

În Reghin, în acest moment există doar două creșe, care totalizează 105 locuri și care sunt suprasolicitate (există cereri de peste 160 de locuri). Noua creșă a fost proiectată pentru o capacitate de 40 de copii.

 

Conform proiectului tehnic (realizat de Structuralia Studio din Sângeorgiu de Mureș), clădirea va fi demolată parțial și extinsă până la suprafața utilă de 890 metri pătrați, noul edificiu urmând să aibă subsol parțial, parter și etaj parțial, iar curtea va fi pavată cu rășină sintetică.

 

Finanțarea ar urma să fie asigurată 37,54% din fonduri europene nerambursabile (prin Programul Operaţional Regional) și 62,46% bugetul local (sau alte surse atrase de administrația locală) – finanțarea locală fiind constituită din lucrări neeligibile pentru finanțarea europeană și din contribuția municipalității la proiect (de 2% din valoarea eligibilă).

 

Lucrarea a fost introdusă în licitație publică (se primesc oferte de la proiectanți/constructori până în 5 mai 2020), iar entitatea desemnată câștigătoare va face proiectare (inclusiv asistența tehnică) și execuția lucrării (extindere, modernizare și dotare). Câștigătorul va fi desemnat conform criteriului „Cel mai bun raport calitate – preț” (prețul are o pondere de 80%, iar experiența experților implicați de 20%).

 

Conform estimărilor municipalității, valoarea totală ar fi de peste 2,75 milioane de lei (exact: 2.755.887 de lei) + TVA + cheltuieli diverse și neprevăzute în cuantum de 95.000 + TVA (defalcat: proiectarea și avizele – 41.474 lei + TVA; asistența tehnică – 27.866 lei + TVA; execuție de lucrări – 2.680.354 + TVA; organizare de șantier – 6.193 lei + TVA – la această sumă totală se adaugă cheltuieli diverse și neprevăzute).

 

Liviu DAMIAN

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ