INVESTIȚIE – Peste 150 de hectare de fond forestier din județul Mureș vor fi regenerate prin împăduriri

0
151

ÎMPĂDURIRI. În județul Mureș,  va fi regenerată în această primăvară prin lucrări de împăduriri o suprafață care totalizează 151 de hectare de pădure (a 6-a ca dimensiune la nivel național), a informat Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva. De asemenea, în campania din această primăvară vor fi efectuate și lucrări de completări pe fondurile forestiere şi de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi.

 

Romsilva a anunțat că, la nivel național, în acest an va regenera 12.670 hectare din fondul forestier aflat în proprietatea statului, în urma unei investiţii de circa 200 de milioane lei. În acest moment, statul român are o suprafață de fond forestier care totalizează 3,13 milioane de hectare  (circa 48% din pădurile ţării), în ultimii 5 ani fiind regenerată o suprafață totală de peste 75.400 de hectare.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ