INVESTIȚIE – Peste 2,5 milioane de euro în modernizarea a 61 de kilometri din rețeaua de distribuție a gazului din Mureș

0
386
lucrari modernizare retea distributie gaz

LUCRĂRI. În acest an, din suma de aproximativ 180 de milioane de lei (echivalentul a peste 37,8 milioane de euro) pe care o investeşte în modernizarea rețelei Delgaz Grid – subsidiara E.ON care activează pe partea de distribuție a gazului în 20 de județe din nordul și vestul țării – peste 12 milioane de lei (2,5 milioane de euro) au fost alocați în judeţul Mureş, cele mai semnificative lucrări urmând să se deruleze în Reghin, Sovata şi Miheşu de Câmpie. În întreg județul va fi înlocuită rețeaua de gaz pe o lungime de 61 de kilometri.

 

În Reghin, se vor înlocui conducte şi branşamente pe o lungime de 12,6 kilometri (pe străzile Gurghiului, CFR, Târnavei, Argeşului, Oltului, Lungă, Scurtă, Crişului, parţial Lăpuşnei, Iernuţeni, Călăraşi, Şcolii, Republicii, Terasei, Izvorului, Mihai Viteazu şi Apalinei, Horea, Orizontului, Porumbei şi Dealului).

 

În Sovata, se vor înlocui conducte şi branşamente pe o lungime de 11 kilometri (pe străzile Tivoli, Câmpul Mic, Vulturului, Florilor, Ciocârliei, Cerbului, Câmpul Sărat, Lacului, 22 Decembrie, Sebeşului, N. Bălcescu, Ulmului, Trandafirilor, Stelelor, Arinului şi Soarelui).

 

Lucrări de modernizare a reţelei de distribuţie gaze naturale vor fi executate și la Miheşu de Câmpie (peste 13 kilometri), Luduş (3,8 kilometri), Botez (2,7 kilometri), Tofalău (2,5 kilometri) şi Sângeorgiu de Pădure (3,8 kilometri). De asemenea, șapte staţii de reglare-măsurare (cele din Târgu Mureş, Chirileu, Sânpaul, Valea Izvoarelor, Vidrasău şi Voiniceni) vor fi modernizate.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ