INVESTIȚII – Contractele de reabilitare a Muzeului de Ştiinţe Naturale din Reghin și modernizare a Parcului Tineretului, licitație de 21,8 milioane de lei

0
286

LUCRĂRI – REGHIN. Municipalitatea din Reghin a introdus în lictație contractele de reabilitare a Muzeului de Ştiinţe Naturale din Reghin și de modernizare a Parcului Tineretului la o sumă estimată la peste 21,8 milioane de lei (exact: 21.824.937,63, sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu circa 4,4 milioane de euro).

 

Cele două lucrări de investiții fac parte dintr-un proiect de îmbunătățire a calității vieții populației din municipiul Reghin, cea mare parte a finanțării (98%) provenind din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene, respectiv prin Programul Operațional Regional.

 

Contractele, care vor fi atribuite pe criteriul Cel mai bun raport calitate – preț (unde prețul are o pondere de 90% în decizia finală, iar 10% contează perioada de garanție oferită peste perioada minimă, care este 3 ani), trebuie finalizate într-un an și jumătate (18 luni) – data maximă la care trebuie finalizat întreg proiectul este 31 decembrie 2023. Ofertele sunt așteptate până la 5 aprilie 2022.

 

Muzeul

 

Lucrările la Muzeul de Ştiinţe Naturale “Ștefan Kohl”, situat pe strada Vânătorilor, cuprind extinderea (prin supraetajare), modernizarea și reabilitarea clădirii. În cadrul ansamblului de clădiri de pe strada Vânătorilor, în suprafață desfășurată de peste 2.000 mp, se va desființa învelitoarea existentă, șarpanta și planșeul de lemn, iar clădirea se va demola parțial, cu păstrarea corpului dinspre stradă (Biblioteca).

 

Prin proiect se va realiza o structură nouă, cu tâmplării interioare și exterioare noi, finisaje moderne și instalații modificate, unde vor fi amplasate noile dotări, achiziționate în cadrul aceluiași proiect. Distinct, acest proiect este estimat la aproape 10 milioane de lei + TVA.

Parcul

 

În Parcul Tineretului, situat la circa 1 km de Muzeul de Științele Naturii, se va realiza un spațiu public adecvat cerințelor moderne privind spațiile publice, urmând să se realizeze piste de biciclete, două zone de joacă pentru copii, o zonă de fitness stradal și o zonă pentru vârstnici. De asemenea, s-au prevăzut o zonă cu jocuri de apă, un skate park dotat cu rampe specifice acestui sport, dar și o zonă în care cei doritori își vor putea suspenda hamacele. Întregul parc va fi dotat cu mobilier stradal, iar în zona sa centrală se va  amenaja o zonă de evenimente, cu un mic amfiteatru în aer liber.

 

În privința accesibilității, a fost regândit sistemul circulațiilor auto, pentru a permite un confort mai bun al pietonilor și o mai mare siguranță în utilizare. Practic, se va elimina accesul auto (mai exact, va fi altfel reglementat), precum și parcarea existentă (se vor amenaja 17 locuri de parcare în zona de margine a parcului). De asemenea, parcul va fi dotat cu sisteme de iluminat ecoeficiente, un hotspot wifi și camere video. Distinct, acest proiect este estimat la cel mult 8,34 milioane de lei + TVA.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ