INVESTIȚII – Noii proprietari ai fabricii de vată minerală de sticlă din Târnăveni, americanii de la Knauf, încep modernizarea și retehnologizarea Gecsat

METAMORFOZA GECSAT/KNAUF INSULATION. Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, parte a Grupului american Knauf, a anunțat finalizarea tranzacției comunicate la începutul acestui an și preluarea oficială în proprietate a fabricii de vată minerală de sticlă Gecsat SA din Târnăveni. Începând din această lună, compania demarează procesul de modernizare a spațiului și de retehnologizare a liniei de producție a fabricii (aceasta va purta denumirea Knauf Insulation Târnăveni).

 

Vom implementa tehnologii de ultimă oră la fabrica Knauf Insulation Târnăveni, prin alinierea proceselor de fabricație la standardele grupului, ce va permite producerea de vată minerală din sticlă cu tehnologia inovativă ECOSE®, așadar vom acorda o atenție deosebită protecției mediului înconjurător. – Adrian Garofeanu, director general Knauf Insulation România și Bulgaria

Ne aflăm în proces de evaluare a spațiului și a capacității de producție. Pentru îmbunătățirea operațiunilor, a funcționalității fabricii dar și a spațiului exterior, am început acțiunile de curățare și eliberare a zonelor de construcții care nu se mai află într-o stare bună și a altor clădiri vechi și dezafectate, pentru amenajarea unor noi spații logistice”, a declarat Adrian Garofeanu, director general Knauf Insulation România și Bulgaria.

 

În momentul de față, la fabrica din Târnăveni își desfășoară activitatea peste 40 de angajați, care vor beneficia de condiții de muncă, de instruire și de pachete de beneficii la standardele Knauf Insulation. Procesul de modernizare va asigura condiții superioare și sigure de lucru pentru angajați și soluții de cea mai înaltă calitate pentru clienți.

 

Vata minerală de sticlă produsă de Knauf Insulation conține până la 80% materiale reciclate de înaltă calitate, fiind obținută prin topirea nisipului și a zgurii de sticlă (este prima vată minerală certificată oficial în Europa cu eticheta Declare și deține certificatul EurofinsGold pentru calitatea aerului la interior).

 

Fabrica de vată de sticlă din Târnăveni, Gecsat SA, inaugurată în ianuarie 2009 în urma unei investiții de 8 milioane de euro și deținută de SIF Muntenia (25%) și alte firme și persoane fizice (printre care Vetroconsulting SA, care avea președintele Consiliului de Administrație, în persoana lui Alin Cristian Mărginean, Conlisa SRL etc.), a fost cumpărată de Knauf Insulation, liderul mondial de pe piața materialelor izolante, parte a holdingului american Knauf (care are 250 de fabrici în peste 90 de țări, peste 35.000 de angajați și vânzări anuale de peste 10 miliarde de euro).

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare