Investitorii moldoveni preiau 50% din combinatul siderurgic românesc Laminorul Dunării

INDUSTRIE. Un grup de investitori din Republica Moldova a preluat jumătate din capitalul Întreprinderii Metalurgice Laminorul Dunării (LDME), care deține și operează unitatea de producție de țevi din oțel de la Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin.

Vânzătorul este compania poloneză Sunningwell International Polska, fondată, controlată și administrată de omul de afaceri polonez Marek Frydrych (99,09%), și traderul de produse metalurgice West Trade din Polonia (0,91%).

Sunningwell International Polska a vândut 49,09% din acțiunile LDME către Omnisteel din Republica Moldova și 0,91% către Metary din România – rămânând astfel cu 50% din acțiuni.

Omnisteel este controlată de oamenii de afaceri moldoveni Valentin Eșanu (35%), implicat în comerțul cu fier vechi, Andrei Zabolotnîi (35%), proprietar al companiei IT Omnicom, și Alexandru Rotaru (30%). Rotaru, care este și asociat unic la Metary, a fost numit administrator la LDME, dar pentru toate deciziile este nevoie de un acord cu reprezentantul lui Sunningwell.

Producătorul român de țevi a fost cumpărat de investitorul polonez în urmă cu trei ani de la Ductil Steel, care făcea parte din portofoliul local al grupului rus Mechel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare