Invitație la Conferința Aniversară: 200 de Ani de la Nașterea lui Avram Iancu

EVENIMENT. Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Șincai” din Târgu Mureș, în colaborare cu Instituția Prefectului – Județul Mureș și Asociația Transilvană pentru Cultură, are plăcerea de a vă invita la o conferință specială dedicată marcării a 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu. Evenimentul se va desfășura joi, 30 mai, de la ora 14:00, în Sala Mare a Palatului Administrativ, situată în Piața Victoriei, nr. 2, Târgu-Mureș.

Programul Conferinței

Gânduri la Aniversarea Eroului

  • Ciprian Dobre, Prefectul județului Mureș, va deschide conferința cu o alocuțiune dedicată aniversării lui Avram Iancu.

Avram Iancu împotriva Imperiului

  • Prof. univ. dr. Sorin Șipoș de la Universitatea din Oradea va prezenta o proiecție cinematografică despre viața și luptele eroului național.

Tinerețea lui Avram Iancu: Student la Cluj și Cancelist la Târgu-Mureș

  • Prof. univ. dr. Cornel Sigmirean de la Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Șincai” va discuta despre anii de formare ai lui Avram Iancu, când acesta a fost student și apoi cancelist.

Avram Iancu în Istoriografia Română

  • Prof. univ. dr. Corina Teodor de la UMFST „George Emil Palade” Târgu-Mureș va analiza modul în care figura lui Avram Iancu a fost prezentată în istoriografia română.

Povestea unei Cărți Apărute Postum: Silviu Dragomir „Avram Iancu” (1965)

  • Prof. univ. dr. Ioan Boloavn, membru corespondent al Academiei Române, și Prof. univ. dr. Sorin Șipoș vor prezenta povestea volumului „Avram Iancu” scris de Silviu Dragomir și publicat postum în 1965.

Detalii Suplimentare

Intrarea este liberă, oferindu-vă ocazia să participați la un eveniment cultural deosebit, dedicat unei personalități marcante din istoria României. Conferința va oferi o perspectivă amplă asupra vieții și activității lui Avram Iancu, evidențiind importanța sa în lupta pentru drepturile românilor din Transilvania.

Vă așteptăm cu drag să luați parte la această comemorare și să descoperiți mai multe despre moștenirea lăsată de Avram Iancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare