Ion Țiriac – anunț important pentru viitorul tenisului românesc începând 2024

SPORT. Miliardarul Ion Țiriac a făcut o dezvăluire importantă cu privire la viitorul tenisului în România în anul 2024. El a confirmat că țara nu va putea găzdui un turneu de calibru ATP 500 în sezonul respectiv, dar a anunțat cu entuziasm întoarcerea competiției de nivel ATP 250 în București, în primăvara anului următor.

Țiriac a subliniat că este recunoscător lui Dumnezeu și oficialilor ATP pentru faptul că nu i-au acordat licența de organizare a unui turneu ATP 500. Acest lucru se datorează complexității și costurilor implicate în organizarea unui astfel de eveniment, care ar fi fost dificil de realizat.

“Era imposibil de făcut. Și acum mă gândesc ce trebuia să facem noi: stadion de 10,000 de locuri cu acoperiș, costa 80 de milioane. După care, premiile ajungeau la 3,5 milioane de euro. Trebuia să scoți undeva la șapte milioane pentru o săptămână, în București, pentru un eveniment sportiv.”

Cu toate acestea, Ion Țiriac a adăugat că turneul ATP 250 este o opțiune viabilă și va reprezenta o continuare a tradiției tenisului de top din România. El a dezvăluit planurile de a construi un stadion adecvat pentru eveniment, care va dura aproximativ un an până la finalizare și va fi situat în zona Otopeni. Acest turneu va avea loc în săptămânile premergătoare prestigiosului turneu de la Roland Garros.

“Turneul ATP 250 este în regulă, avem aceeași publicitate, aproape, ca în competiția de 500 de puncte. O să facem și stadionul, o să dureze un an, un an și jumătate, tot la Otopeni. Turneul e reușit. Sperăm să aducem publicul din nou nu doar la tenis… eu n-am pomenit în tinerețea mea să văd ce am văzut acum, meci de fotbal cu 200 de persoane în tribune,” a declarat Țiriac.

Astfel, iubitorii de tenis din România au motive de optimism pentru viitor, având posibilitatea să se bucure de un turneu ATP 250 de înaltă calitate în București în 2024, în ciuda dificultăților organizatorice pentru un eveniment de calibru ATP 500.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare