Ionuț Niță – jandarmul care a impresionat o țară întreagă cu intervenția de pe plaja din Mamaia, este un soț model și tată a 3 copii

OAMENI! Ionuț Niță, jandarmul care a captat atenția întregii țări prin intervenția sa hotărâtă de pe plaja din Mamaia, este mult mai mult decât un erou în uniformă – este un soț model și un tată devotat pentru cei trei copii ai săi.

Trecutul său este marcat de o experiență în Legiunea Străină, o unitate de elită a Armatei Franceze, unde a petrecut 5 ani din viața sa. Cu toate acestea, chemarea către casă și dorința de a-și întemeia o familie l-au adus înapoi în România. Alături de soția sa, Olimpia, Ionuț crește acum trei copii, dăruindu-le nu doar protecție, ci și un exemplu de curaj și devotament.

Într-un interviu recent, Ionuț Niță a dezvăluit că recurge la utilizarea forței fizice doar în situații extreme, atunci când nu mai există alte opțiuni. Cu toate acestea, el transmite un sfat valoros pentru tânăra generație: să aibă grijă de oamenii din jur și să gândească responsabil.

”Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au trimis mesajele de susținere. Mă înclin în fața lor, și asta pentru că ei, cei care au trimis mesajele, au demonstrat că suntem totuși o societate cu gândire cât de cât sănătoasă”, spune cu recunoștință Ionuț Niță.

Incidentul în care a intervenit cu hotărâre a fost gestionat cu calcul și respect pentru lege. Legea permite unui jandarm să apeleze la forța fizică doar atunci când somația verbală nu are efect. În acest context, Ionuț Niță subliniază importanța autorităților de a menține ordinea publică prin mijloace legale și fără abuzuri.

Pe lângă misiunile sale ca jandarm, Ionuț Niță a fost și jucător de rugby, un sport care l-a învățat să respecte persoana din fața sa și să evite violența. Lecțiile învățate de pe terenul de rugby l-au influențat în mod pozitiv și l-au ajutat să își îndrepte acțiunile în situații tensionate.

Soția sa, Olimpia, își exprimă încrederea în alegerea sa de a acționa astfel și apreciază curajul său constant. ”Am încrederea în el că, dacă a acționat așa, înseamnă că a considerat necesar. Și că nu se putea altfel. Pentru că știu că până la asta ar fi făcut tot posibilul să se soluționeze altfel problema. Întotdeauna a fost foarte curajos. Asta pot să zic întotdeauna”, mărturisește Olimpia.

Ionuț Niță nu este doar un erou în uniformă, ci și un model pentru comunitatea sa, o inspirație pentru generațiile tinere. Într-o lume agitată de conflicte și provocări, exemplul său reprezintă un apel la responsabilitate și la creșterea unei societăți sănătoase, în care respectul și devotamentul sunt valori fundamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare