iPhone 14 dezvăluit lumii – 7 septembrie 2022

TEHNOLOGIE. Evenimentul Apple Far Out este confirmat pentru 7 septembrie 2022 – mai este o săptămână!
La eveniment, ne așteptăm ca iPhone 14 Pro să fie anunțat ca parte a gamei iPhone, vestea proastă este că data reală de lansare este încă în aer.
 
Deși nimeni nu știe detaliile exacte despre noul dispozitiv Apple care va fi lansat săptămâna viitoare, zvonurile pentru iPhone 14 par să sugereze că toate cele mai mari actualizări ale noii generații de telefoane emblematice a Apple vor veni la Modele iPhone 14 Pro.
 
Cum va fi imaginea camerelor? Are caracteristici noi? Când va fi disponibil iPhone 14 Pro pentru comandă? Atâtea întrebări și atâtea zvonuri. Vino cu noi în marea de zvonuri și află tot ce am auzit până acum.
 
Dacă ați urmărit evenimentele Apple iPhone în trecut, știți că, de obicei, există o ușoară întârziere între anunț și lansarea noilor dispozitive. Dacă Apple urmează modelele anterioare, precomenzile pentru iPhone 14 Pro probabil vor fi disponibile vineri, 9 septembrie, iar apoi vor fi lansate vineri, 16 septembrie 2022.
 
Desigur, există unele zvonuri despre întârzieri. Rapoarte despre dificultăți în lanțul de aprovizionare, atât modelele iPhone 14 Pro, cât și modelele Max „cu o lună întârziere”, dar acest aspect nu este de așteptat pentru a întârzia dispozitivul, deși ar putea face versiunile „Max” mai greu de procurat la lansare.
 
Este posibil ca, dacă nu sunteți pe punctul de a comanda un iPhone 14 Pro sau iPhone 14 Pro Max cât mai curând posibil, acele date de livrare să înceapă să dispară rapid.
 

 
La fel ca iPhone 13 Pro înainte, ne așteptăm ca iPhone 14 Pro să aibă două modele diferite. Dimensiunile de anul trecut nu par să se fi schimbat – iPhone 14 Pro ar trebui să aibă 6,1 inchi, iar iPhone 14 Pro Max ar trebui să fie de 6,7 inchi.
Schemele iPhone 14 divulgate în aprilie par să confirme această teorie. Se crede că acest lucru înseamnă că atât iPhone 14, cât și iPhone 14 Pro vor primi modele „Max”.
 
A fost raportat că dimensiunea mini găsită în gama iPhone 13 nu va fi pe linie pentru gama iPhone 14.
 
Designul a avut probabil cele mai tumultoase zvonuri de până acum pentru iPhone 14 Pro. O mulțime de zvonuri care datează de anul trecut păreau să confirme un lucru, doar că au fost infirmate de majoritatea analiștilor la începutul acestui an.
 
În septembrie anul trecut, mai multe puncte de vânzare ne-au spus să ne așteptăm ca iPhone 14 să fie o „reproiectare completă” față de modelul actual. Nu numai că Mark Gurman a emis acest zvon, dar informațiile furnizate de Jon Prosser afirmă că Apple va renunța la camera foto de pe dispozitiv în favoarea unui design plat. Cu toate acestea, zvonurile mai recente ale randărilor CAD ale iPhone 14 și 14 Pro par să indice că Apple nu intenționează de fapt să schimbe nimic în ceea ce privește designul niciunui telefon.
În martie, un zvon despre designul iPhone 14 a dezvăluit că compania va păstra multe dintre caracteristicile de design ale celui mai bun iPhone actual, iPhone 13, și anume denivelarea camerei din spate, marginile pătrate și multe altele.
 
Desigur, celălalt set de zvonuri în jurul designului iPhone 14 Pro se referă la crestătură. iPhone-urile au avut o crestătură de când iPhone X a introdus designul de ramă mai subțire în 2017 și, deși crestătura s-a redus la modelele iPhone 13 Pro, poate dispărea pe iPhone 14 Pro.

 
Zvonurile din aprilie indică din nou sfârșitul mini-iPhone-ului și crestătura de pe iPhone 14 Pro având o formă diferită. Modelele iPhone 14 Pro par să aibă o sferă și o formă de punct în partea de sus, conform zvonurilor. Acestea ar fi suficiente pentru a găzdui toată tehnologia Face ID și camera frontală a telefonului.
 
În mai, Ross Young a raportat că ramele mai subțiri ale iPhone 14 Pro ar face afișaje puțin mai mari decât gama actuală de iPhone 13.
 
Zvonurile mai recente au arătat capturi de ecran de la modele noi de iPhone care arată modul în care decupajul afișajului din iPhone 14 Pro va face ajustări ușoare ale barei de stare.
 
Apple a fost destul de zgârcit cu opțiunile de culoare de pe modelele Pro ale smartphone-urilor sale emblematice, oferind de obicei culori destul de neutre și apoi o culoare suplimentară.
 
Potrivit unui raport din aprilie, Apple speră să adauge o nouă culoare – violet, atât pentru iPhone 14 Pro, cât și pentru iPhone 14 obișnuit. Rămâne de văzut dacă acel violet este similar cu violetul pe care l-am văzut pe alte dispozitive precum iPad Air 5 și iPad mini 6.
 
Alte culori despre care se zvonește din raport includ negru, alb, albastru și roșu pentru iPhone obișnuit și grafit, auriu și argintiu ca celelalte culori pentru iPhone 14 Pro. Cu alte cuvinte, Apple nu pare să-și schimbe prea mult strategia cu iPhone 14 Pro. Probabil că ne putem aștepta la un fel de culoare gri spațial, argintiu și auriu, împreună cu o culoare puțin mai strălucitoare.
Va trebui să așteptăm până săptămâna viitoare pentru a ști dacă iPhone 14 Pro va avea sau nu mai multe culori decât predecesorul său.
 
În ceea ce privește elementele interne ale dispozitivului, modelele iPhone 14 Pro sunt de așteptat să aibă cel mai nou cip A16 de la Apple.
 
Apple folosește în prezent cipul A15 în iPhone 13, iar cele două dispozitive Apple model de bază vor păstra acest cip. Ming-Chi Kuo a mai raportat că A15 rămâne, dar mai spune că un nou cip A16 vine pe iPhone 14 Pro și Pro Max. Kuo a declarat că este puțin probabil ca aceasta să fie o creștere majoră a performanței și va fi mai mult un efect de marketing.
 

Mark Gurman a comentat raportul lui Kuo, susținând că cipul A16 va fi exclusiv pentru modelele iPhone 14 Pro: „Anul acesta, pentru prima dată de când Apple a început să-și proiecteze propriile procesoare, compania nu va actualiza cipul din interiorul noului său iPhone principal. Modelele entry-level iPhone 14 din această toamnă vor păstra cipul A15 de anul trecut, cu doar versiunea Pro primește un nou procesor A16.”
 
Dacă este adevărat, aceasta marchează o abatere majoră față de precedentul model. De obicei, ne-am aștepta ca toate modelele celui mai nou iPhone să primească un procesor nou.
 
Deși nu ne așteptăm la nicio modificare în dimensiunea afișajului pe modelele iPhone 14 Pro, acestea pot avea afișaje mai bune.
 
O actualizare majoră a afișajului în iOS 16 beta, este posibilitatea unui nou afișaj mereu activ care ar folosi o rată de reîmprospătare variabilă pentru a afișa ecranul de blocare tot timpul, la fel ca Apple Watch Series 7.
Cel puțin o persoană din interior a prezis că iPhone 14 Pro va avea un mod de rată de reîmprospătare a afișajului de 1 Hz. Acest lucru se aliniază cu concentrarea intensă a Apple asupra ecranului său de blocare în cea mai recentă versiune de software, care oferă widget-uri pentru ecranul de blocare, astfel încât să puteți vedea mai multe informații pe iPhone-ul dvs. când este blocat.
 
Nu este greu de văzut cum un afișaj mereu activ ar profita de widget-urile ecranului de blocare, mai ales dacă ați folosit versiunea beta, iar această caracteristică pare să fie limitată doar la modelele Pro, ceea ce ar avea sens deoarece modelele Pro utilizează deja o tehnologie de afișare mai bună și mai eficientă din punct de vedere energetic.
 
În ultimii ani, am văzut că Apple pune mult accent pe upgrade-urile camerei – în special la modelele Pro – și dacă zvonurile sunt adevărate, iPhone 14 Pro nu va fi diferit.
 
Un upgrade masiv al camerei ar putea fi pe cardurile pentru iPhone anul acesta prin intermediul unei camere de 48 MP. S-a raportat mai devreme că:
„Analistul Ming-Chi Kuo crede că Apple va trece la o nouă cameră de 48 de megapixeli, în timp ce dispozitivul din anul următor va vedea Apple să sară pentru prima dată la un nou design de cameră periscopică. Într-o notă de cercetare văzută de iMore, Kuo spune că iPhone-ul din 2022 – probabil că se va numi iPhone 14 – va folosi o nouă cameră de 48 de megapixeli. Am mai auzit zvonuri similare – nu în ultimul rând de la Kuo însuși. Trecerea la un astfel de sistem de cameră ar putea permite Apple să profite de pixeli binning. — un proces care ar permite ca mai multă lumină să fie disponibilă în timpul fotografiilor cu lumină scăzută, permițând în același timp să fie realizate fotografii de înaltă rezoluție în scene bine iluminate.”
 
În mod similar, analistul Jeff Pu spune că noul iPhone va primi un sistem de cameră spate cu lentile triple, cu un obiectiv lat de 48 MP. Această creștere ar putea permite și înregistrarea video 8K.
 
Kuo mai spune că Apple ar putea plănui să-și actualizeze în mod semnificativ camera frontală, ceea ce ar putea aduce o focalizare îmbunătățită și o deschidere mai bună pentru un mod portret îmbunătățit atât în ​​fotografii, cât și în FaceTime.
 
Mai recent, am auzit și că camera Ultra Wide a iPhone 14 Pro ar putea obține pixeli mai mari de 1,4 micrometri, un upgrade important față de dimensiunea actuală 1.0.
 
Aproape întotdeauna vrei mai multă durată de viață a bateriei, iar întreaga linie iPhone 14 este de așteptat să aibă o creștere a capacității bateriei.
 
Pe lângă faptul că au baterii mai mari, un raport din august spune că noile iPhone-uri ar putea avea și viteze de încărcare mai mari. Noile iPhone-uri ar putea suporta viteze de încărcare de până la 30 de wați, ceea ce pare a fi performanță de vârf. Același raport notează că este posibil ca vitezele să „scadă la 27-25 W” după o perioadă scurtă de timp.
 
Chiar dacă ar fi vorba de o scădere, ar reprezenta în continuare cele mai rapide viteze de încărcare disponibile până acum într-un iPhone. Desigur, acele viteze de încărcare vor ajunge atât de mari doar cu încărcarea prin cablu. Încărcarea MagSafe încă depășește 15 W, iar încărcarea wireless obișnuită este încă la 7,5 W. Nu este clar dacă Apple intenționează să îmbunătățească aceste tipuri de încărcare.
 
Un raport de la sfârșitul lunii august spune că iPhone 14 va suporta încărcare rapidă de 30 W pentru „baterii de 30 W sau mai mari pentru primul bit al unui ciclu de încărcare”, apoi coboară „la 27-25 W”. Sursa mai spune că Apple va promova noul său încărcător de 35 de wați ca cel pe care să îl folosească pentru încărcarea modelelor iPhone 14 Pro.
 


 
Lăsând gluma la o parte, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max au avut prețuri de pornire de 999 USD, respectiv 1.099 USD. Nu există niciun motiv să ne așteptăm că prețurile vor fi mai mici și, din păcate, se pare că ar putea fi și mai scumpe.
 
Analistul Wedbush, Dan Ives, a avertizat că iPhone 14 ar putea fi cu 100 de dolari mai scump decât iPhone 13, deoarece Apple încearcă să facă față creșterii costurilor de-a lungul întregului său lanț de aprovizionare. Aceasta include toate modelele, ceea ce înseamnă că și modelele iPhone 14 Pro ar crește în preț.
 
Cu toate acestea, mai recent, analistul lanțului de aprovizionare Ming-Chi Kuo a prezis că Apple va crește prețul modelelor iPhone 14 Pro poate și mai mult:
„Am estimat că ASP din seria iPhone 14 va crește cu aproximativ 15% (față de ASP din seria iPhone 13) la 1.000-1.050 USD (USD) din cauza creșterilor de preț a două iPhone 14 Pro și a unei proporții mai mari de livrare.”
 
Inflația a lovit cu siguranță peste tot în lume, iar prețurile mai mari nu ar fi un șoc total de văzut în climatul actual.
 
Mai este doar o săptămână până când marele eveniment Far Out din septembrie va dezvălui toate detaliile iPhone 14 Pro. Cu siguranță va fi o zi interesantă atât pentru fanii Apple de lungă durată, cât și pentru cei noi în ecosistemul Apple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare