IRUM – o afacere de succes!

AFACERI DE SUCCES. De curând, am avut onoarea de a-l cunoaște pe însuși domnul Mircea Oltean, omul din spatele IRUM. Acesta a dominat scena evenimentului Transylvania Summit care a avut loc la finalul lunii februarie, unde a fost invitat ca și speaker. Domnul Oltean a prezentat cu mândrie și foarte succint povestea companiei sale, încă de la începuturile sale, și ne-a oferit o lecție importantă tuturor.
Ne mândrim să cunoaștem asemenea succes chiar aici pe meleagurile noastre, contemporan cu noi și e semn că se poate orice atâta vreme cât există voință, reziliență și pasiune în ceea ce faci.

IRUM este o afacere de familie, cu tradiție, având o istorie vastă atât pe plan local cât și internațional. Fondată în 1953 de către domnul Mircea Ocean, IRUM s-a specializat în construcţia de maşini și utilaje. Funcționând inițial ca și companie de stat, IRUM devine o societate cu capital complet privat în anul 1999, cu Maviprod ca și principal acționar, dedicându-se de atunci în principal industriei forestiere, iar în 2010 adăugând și domeniul utilajelor agricole.

IRUM se remarcă prin activitatea și devotamentul său de a fabrica produse românești. Fabrica se întinde pe o suprafață de 175.000 m2 , cuprinzând Centrul de Cercetare și Dezvoltare propriu IFOR, secțiile de producție, clădiri administrative și alte elemente de infrastructură și suprastructură, menite să eficientizeze activitatea desfășurată în cadrul acesteia. Pe de altă parte, IRUM dispune de o rețea de service și piese de schimb bine pusă la punct, extinsă și dezvoltată în mod continuu pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite. Gama de produse realizate la IRUM cuprinde în momentul de față tractoare articulate forestiere, tractoare agricole, funiculare, trolii şi piese de schimb, dar fabrica dispune și de centru prelucrări CNC, turnătorie, linie de tratament termic, sculărie, atelier sudură, vopsitorie și service.

Mai mult decât atât, IRUM este producătorul singurului Tractor AGricol ROmânesc (TAGRO), redând viață acestei industrii, după 10 ani de inactivitate în România. Astăzi, la aproape 70 ani, IRUM se mândrește cu peste 500 angajați, succesul fiind definit cu ajutorul experienței, priceperii și muncii depuse de aceștia.
Acest tractor este destinat cu precădere fermelor mici și mijlocii și va fi vândut atât pe piața internă, cât și pe cele externe. TAGRO va avea toate dotările necesare unui tractor modern, inclusiv comenzi prin radio și aer condiționat. Înainte de lansare, tractorul a fost testat în România și în Italia, iar la finalul anului 2018 a fost finalizat procesul de omologare în cadrul Registrul Auto Român București.

Am urmărit dezvoltarea unui produs care să fie destinat fermierilor mici și medii, dar și fermierilor mari care folosesc și acest tip de tractoare pentru diferite activități unde nu se pretează tractoarele cu o putere mai mare. Focusul numărul unu a fost crearea unui tractor care să aibă un raport calitate preț competitiv și care să poată fi exportat cu brio oriunde în lume. În ceea ce privește designul acestui tractor, s-a urmărit creearea unei identități vizuale unice și proprii, care să fie cel puțin la nivelul oricărui mare producător mondial și să reprezinte fundația viitoarelor dezvoltări IRUM, în gama agricolă. Astfel, am ținut cont de aspecte legate de confort și dimensiuni, dorindu-ne să păstram același logo, aceeași linie tradițională a tractoarelor noastre. Un accent important s-a pus și pe partea de ergonomie și siguranță a utilizatorului final, elemente care putem spune cu mândrie că sunt la cele mai înalte standarde”, spune Mircea Oltean, CEO-ul IRUM Reghin.

În prima parte a anului 2022, compania a lansat un nou produs, respectiv varianta actualizată a tractorului agricol de 102 c.p., TAGRO Stage V.

Brandul IRUM a ajuns să aibă un nume, pot să spun cu mândrie că suntem singurul producător de tractoare forestiere și agricole din Europa de Est și deținem singurul centru privat de cercetare-dezvoltare pentru utilaje agricole și forestiere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare