IRUM Reghin a început producția în serie a unui nou utilaj forestier de tip Skidder

PRODUCȚIE. IRUM Reghin, singurul producător de tractoare agricole și utilaje forestiere din România și cel mai mare producător de utilaje forestiere din sud-estul Europei, a sărbătorit 70 ani de activitate și totodată 30 ani de MAVI și 20 ani de Perkins în România, anunțând că a început producția în serie a unui nou tip de utilaj forestier de tip skidder, care a primit aprecieri pozitive în mai multe țări europene și în America.

Andrei Oltean, directorul de dezvoltare al IRUM Reghin, a declarat: “În ultimii ani, ne-am concentrat puternic pe dezvoltarea de produse care să satisfacă cerințele piețelor în care activăm. Acest nou utilaj a fost dezvoltat pentru a face față cu succes cerințelor din Europa de Vest, inclusiv Franța, Belgia, Spania, dar și America. Am primit feedbackuri foarte pozitive în Franța, iar noi avem mari speranțe că acest utilaj va avea un succes real pe piețele externe.”

Utilajul skidder este folosit în mod obișnuit în zonele cu relief accidentat, datorită productivității sale ridicate în astfel de condiții. Andrei Oltean a subliniat că aceste utilaje de tip skidder sunt utilizate în țări precum America, America de Sud, Africa de Sud și unele zone din Europa, estul Europei, Franța, Belgia și Spania.

Mircea Oltean, directorul general al IRUM Reghin, a evidențiat că acest nou utilaj a fost conceput în cadrul Centrului de Cercetare și Dezvoltare (IFOR) al fabricii. Acesta a subliniat că tot ceea ce dezvoltă vizează să fie realizat intern pentru a menține locuri de muncă stabile și pentru a oferi produse românești de calitate într-o piață concurențială.

Compania a anunțat că această realizare marchează aniversarea a 70 de ani de existență a IRUM, care a evoluat de la o fabrică obișnuită la una integrată, cu o gamă variată de produse și servicii. IRUM este prezentă pe patru continente, în 35 de țări și deserveste mii de clienți care lucrează cu produse românești. Această evoluție a fost susținută de investiții semnificative în infrastructură, începând cu 1998, când compania a fost achiziționată de grupul MAVIPROD.

Un element crucial în dezvoltarea companiei a fost crearea Centrului de Cercetare-Dezvoltare pentru utilaje agricole și forestiere, IFOR, în 2015, care a facilitat dezvoltarea și lansarea cu succes a unei game variate de utilaje agricole și forestiere, inclusiv tractorul agricol românesc TAGRO și utilajul forestier TAF 690 S5, dedicate piețelor din America și Africa.

Această realizare confirmă angajamentul companiei IRUM Reghin în dezvoltarea de produse inovatoare pentru piața internă și internațională, menținând în același timp un standard înalt de calitate și servicii în toate aspectele activității sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare