Iustin, minunea din Năvodari: campion la aritmetică mentală, depășește performanțele unui calculator

PERFORMANȚĂ. Iată povestea remarcabilă a unui copil care a cucerit inimile oamenilor din întreaga lume prin abilitățile sale impresionante în aritmetică mentală.

Iustin Ștefan Petcu, în vârstă de doar 8 ani, a devenit campion la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală, aducând acasă aurul pentru România.

Acesta este cel mai recent triumf al lui Iustin într-o serie impresionantă de succese, acumulând până acum nu mai puțin de 10 premii internaționale. Performanța sa la Olimpiada Internațională a implicat rezolvarea a 120 de exerciții cu dificultăți variate în doar 30 de minute, o provocare pe care el a parcurs-o cu ușurință, completând calculele în cel mult 10 secunde.

Secretul său rezidă în capacitatea de a se concentra pe primele două cifre și pe ultima cifră a rezultatului, făcându-i posibilă rezolvarea rapidă a calculelor.

Tatăl său, Viorel Petcu, mărturisește că Iustin a avut întotdeauna o afinitate pentru numere și o memorie remarcabilă. În plus, băiatul își găsește inspirația în sora sa mai mare, care însuși a excelat în domeniu. Părinții lui Iustin, alături de doamna învățătoare Elena Duță, au fost sprijinul și încurajarea necesară pentru a-și dezvolta potențialul.

Școala “Tudor Arghezi” din Năvodari este mândră să-l numească pe Iustin elevul său, iar directorul școlii, Lavinia Mocanu, îl consideră un membru valoros al echipei de excelență.

În prezent, Iustin se pregătește pentru următorul său concurs internațional, care va avea loc în Dubai în luna mai.

Este o poveste de inspirație și determinare, în care pasiunea, sprijinul familial și dedicarea școlii îl îndrumă pe Iustin spre noi culmi de succes în lumea aritmeticii mentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare