JAF MILIONAR din lumea vinului – o poveste de dragoste, lux și … afaceri

VINURI. Românul Constantin Gabriel Dumitru, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat marți 19 iulie, în Croația la 9 luni după ce a comis cel mai spectaculos și mediatizat jaf din Spania din ultimii ani. În doar 10 secunde, a furat cu trei rucsacuri cele 45 de sticle de vin, în valoare de 1,6 milioane de euro, împreună cu Miss Earth Mexic 2016, Priscila Lara Guevara.
 
Constantin Gabriel și iubita lui, Priscilla Lara Guevara, 28 de ani, au furat cele 45 de sticle de vin de colecție de la restaurantul de două stele Michelin Atrio din Cáceres, sud-vestul Spaniei, pe 27 octombrie 2021. Doar una dintre sticle – un Château D’Yquem din 1806 – valorează peste 300.000 de euro.
„Acea sticlă a făcut parte din istoria mea personală, aproape parte din mine, din istoria Atrio, dar și a Caceresului, a cetățenilor săi, a iubitorilor de vin din întreaga lume”, a spus somelierul Jose Polo, coproprietar al El Atrio.
El a mai adăugat: ”Este o sticlă imposibil de înlocuit, 215 ani din istoria Spaniei, războaie, timpuri de pace și construcție.”
 
Jaful i-a captivat pe spanioli, iar povestea lui a fost mult mediatizată.
Cuplul a părăsit Spania la câteva zile după furt și a rătăcit prin Europa atât de mult încât ofițerilor le-a fost greu să țină pasul cu ei. În cele din urmă, aceștia au fost localizați la granița dintre Muntenegru și Croația și arestați în Croația, în urma unei operațiuni comune a mai multor forțe de poliție, inclusiv Interpol și Europol.
 
Pe 26 octombrie 2021, Priscilla Lara Guevara s-a cazat la Hotel Restaurant Atrio cu documente elvețiene false. Seara, ea și iubitul ei, Constantin Gabriel, au luat cina, comandând un meniu de 195 de euro fiecare.
 
Înainte de asta, au vizitat crama restaurantului și au lăsat un bacșiș generos angajatului care i-a însoțit. Cei doi au mers în cameră, după ce au mâncat copios, destul de târziu. Este însă miezul nopții, femeia a sunat la recepție și a cerut o salată, bucătăria fiind închisă. Dar a făcut asta doar pentru a distrage atenția angajaților. În acest timp, Constantin a coborât în ​​pivniță și cu un card magnetic pe care îl furase anterior, a intrat în pivniță. După cum s-a văzut pe cameră, a furat cele 45 de sticle – pe care le-a pus în trei rucsacuri mari, unul pe spate și două în fiecare mână – în doar 10 secunde. Sticlele au fost protejate cu prosoapele luate din cameră.
 

 
Cuplul a părăsit hotelul la ora 5.30. A doua zi, cei doi aveau rezervare la un alt restaurant celebru cu cramă, în Madrid, dar au anulat-o. Au stat câteva zile în Spania, timp în care au schimbat mai multe mașini, după care s-au plimbat prin Europa, ajungând și în România. Aveau un talent ciudat să dispară fără urmă tocmai când anchetatorii credeau că îi prind. Dar recent, rutina lor a fost întreruptă de un accident nefericit – moartea fiicei lui Constantin. Cei doi au devenit mai neglijenți și astfel au fost localizați și arestați în Croația în urmă cu câteva zile.
 
Ei vor fi extrădați în Spania în zilele următoare. Cu toate acestea, până acum au refuzat să spună ce au făcut cu sticlele de vin.
Poliția încearcă să afle unde sunt sticlele de vin iar o ipoteză este că unele au fost deja vândute.
 
Crama Hotelului Restaurant Atrio este considerată cea mai bună din Spania și una dintre cele mai bune din Europa.
A fost construită în ultimii 35 de ani de la deschiderea locației emblematice și are vinuri din 140 de țări diferite.
 
Cătălina Lumperdean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare