Javítsd a memóriád! – Îmbunătățiți-vă memoria!

EGÉSZSÉG. Nagyon sokan mindent megtesznek azért, hogy fenntartsák a memóriájukat. Mindannyian képesek vagyunk arra, hogy megakadályozzuk az elbutulást. Az életedben volt már szakasz, amikor semmire sem emlékeztél. Ez volt a te csecsemőkorod. Ha emlékeinkből veszítünk, azt érezzük, mintha mi magunk is kevesebbek lennénk.

A jó hír az, hogy léteznek módszerek, amelyek segítségével megelőzhető a memóriavesztés.
Fontos a jó alvás, ugyanis az alváshiány akadályozza a mentális fejlődésed, és a memóriád is gyengül.

A fizikai aktivitás csökkenti a memória elvesztésének kockázatát. Az agyadat is tudod edzeni olvasással, keresztrejtvénnyel, logikai játékokkal. Sajátíts el különböző meditációs technikákat, melyek a stressz oldásában tudnak segíteni. A gyógynövény készítmények is fejlesztik a memóriát.
Ilyen például a Ginkgo biloba, a ginseng, az áfonya, a dió, a spenót. A lecitint az idegek táplálékának tekintik, javítja a koncentrációképességet és a memóriát.

SĂNĂTATE. Mulți oameni fac tot ce le stă în putință pentru a-și păstra memoria. Cu toții avem capacitatea de a preveni prostia. A fost o perioadă în viața ta când nu ți-ai amintit nimic. Aceasta a fost copilăria ta. Când ne pierdem amintirile, simțim că noi înșine suntem mai puțini.
Vestea bună este că există modalități de a preveni pierderea memoriei.
Un somn bun este important, deoarece lipsa somnului îți împiedică dezvoltarea mentală și memoria îți slăbește.
Activitatea fizică reduce riscul pierderii memoriei. De asemenea, vă puteți antrena creierul citind, cuvinte încrucișate și jocuri de logică. Învață diferite tehnici de meditație care pot ajuta la ameliorarea stresului. Preparatele pe bază de plante îmbunătățesc, de asemenea, memoria. Exemplele includ Ginkgo-biloba, ginseng, afinele, nucile și spanacul. Lecitina este considerată hrană pentru nervi, îmbunătățește concentrarea și memoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare