JT Grup Oil SA inaugurează primul terminal privat de produse petroliere din România la Constanța Nord

PETROLIER. Primul terminal privat de produse petroliere din România se dezvoltă în Portul Constanța Nord, marcând un moment semnificativ în industria locală. JT Grup Oil SA a finalizat prima etapă a construcției acestui terminal, cu o investiție inițială de 15 milioane de euro, parte a unei investiții totale de 25 de milioane de euro. Finanțarea a fost asigurată în principal din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), alături de capital propriu și credit de investiție de la UniCredit Bank Romania.

Acest terminal, numit JT Terminal, va fi primul terminal privat de produse petroliere construit în România în ultimii 50 de ani. În prima fază, va avea opt rezervoare cu o capacitate totală de stocare de 31.500 de tone și va fi conectat la infrastructura portuară și națională, facilitând încărcarea și descărcarea simultană a navelor, vagoanelor și cisternelor. Terminalul va avea o capacitate de încărcare și descărcare între 700 și 1.000 de tone pe oră pentru nave, între 300 și 700 de tone pe oră pentru trenuri și între 40 și 80 de tone pe oră pentru cisterne.

Pe lângă aceasta, terminalul va putea manipula și barje de la 3.000 la 9.000 de tone, 16 vagoane simultan și 20 de cisterne. În plus, compania va utiliza energie verde, produsă de o centrală fotovoltaică de 250 kW, contribuind la sustenabilitatea proiectului.

Jean Paul Tucan, acționarul majoritar al JT Grup Oil SA, a subliniat că prima etapă, care a inclus dezvoltarea infrastructurii, a fost finalizată cu succes și că următoarea fază, care va consta în dezvoltarea suprastructurii necesare, va începe în curând.

Bogdan Aldea
, Președinte al Consiliului de Administrație și Director General al JT Grup Oil S.A., a evidențiat că dezvoltarea acestui terminal vine ca răspuns la cererea crescută de capacitate de stocare și distribuție a carburanților din partea partenerilor din Bulgaria, Ucraina și Ungaria.

La finalizare, JT Terminal va crește cantitatea de carburanți importată și va acoperi o parte semnificativă din deficitul anual de carburanți din regiune, consolidând poziția României în sectorul energetic și satisfăcând nevoile pieței din regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare