JURNAL DE CĂLĂTORIE – Italia: drumul spre Taormina, cel mai frumos oraș al Siciliei (5)

0
374

ZIUA 3. Pentru a ajunge din Catania, al doilea oraș ca mărime al Siciliei după capitala Palermo, la Taormina, cel considerat cel mai frumos al insulei pe care a luat ființă Cosa Nostra, trebuie să străbați vreo 55 de kilometri. Ruta recomandată de Salvo, ghidul nostru cu fes negru, a fost Catania – Aci Castello – Acireale – Aci Trezza – Giarre – Giardini Naxos – Taormina. Oficial, faci vreo oră, dar asta înseamnă s-o iei la goană, ori ce însetat de cunoașterea ineditului își propune asta? Așa că ascultă sfatul unui sicilian bătrân, pe Salvo, ghidul nostru, de exemplu: „Stai tranquilla!” – în fond, ai venit să cunoști, nu doar să punctezi vizita cu niște poze pe care le găsești și pe net.

 

Câteva cuvinte despre obiectivele importante din drumul spre Taormina. Despre Castelul Normanzilor din Aci Castello am scris în episodul IV al jurnalului sicilian, așa că ne vom opri puțin (chiar foarte 🙂 ) cu descrierea a două obiective extrem de interesante din Aci Trezza. Primul este oarecum atipic: Le Isole Ciclopi (Insulelele Ciclopilor), un mic arhipelag format ca urmare a activității vulcanice intense cu aproximativ o jumătate de milion de ani în urmă, probabil inițial atașate de coasta siciliană.

 

Cel de-al doilea obiectiv atipic este monumentul din Piazza Vittime del Terrorismo Internazionale, ridicat în memoria celor patru sicilieni uciși în atentatul din 2005 de la Sharm el-Sheikh. În fine, nu ratați coasta estică, litoralul și, dacă plouă, nu ratați curcubeul înălțat din mare. Apoi vă puteți desfăta în voie cu Taormina, ceea ce facem și noi în episodul VII al jurnalului sicilian, care va fi postat curând. Deocamdată, însă, vă invit să vă desfătați cu imagini din drumul spre legendara Taormina.

 

 

 

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ