Karl Mayer, gigantul german al industriei textile, extinde prezența în România

INVESTIȚII. O nouă era pentru industria textilă românească
Un nou capitol se deschide pentru industria textilă din România odată cu investițiile masive anunțate de grupul german Karl Mayer. Cunoscut pentru lideratul său în producția de mașini și tehnologii pentru industria textilă, Karl Mayer va deschide două puncte de lucru în Baia Mare și va construi o fabrică pe un teren situat în comuna Groși, adiacent municipiului Baia Mare.

Anunțul investițiilor a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la care au participat reprezentanții companiei în România și președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan. Potrivit acestuia din urmă, negocierile au durat mai bine de un an și au presupus eforturi considerabile de colaborare cu Ambasada Germaniei și Camera de Comerț Româno-Germană.

Încredere în viitorul investițional
Roland Kohn, managerul sectorului investiții al companiei Karl Mayer, a subliniat încrederea grupului în viitorul investiției. Cu sediul central în Germania și o prezență globală extinsă, grupul Karl Mayer reprezintă o forță majoră în industria textilă, angajând sau colaborând cu peste 207.000 de persoane la nivel mondial.

Planuri pentru creștere și dezvoltare
Directorul Karl Mayer România, Patrick Mock, a confirmat că deja a fost închiriată o hală industrială pentru a începe activitatea și că se fac angajări. În plus, se caută un teren adecvat pentru construirea unei fabrici noi în comuna Groși, cu speranța de a atrage lucrători calificați și necalificați în zonă.

O investiție cu impact semnificativ
Cele două puncte de lucru și fabrica proiectată în comuna Groși sunt evaluate la aproximativ 500 de milioane de euro și se estimează că vor crea peste 700 de locuri de muncă. Această inițiativă marchează nu doar o extindere majoră a prezenței Karl Mayer în România, ci și un impuls semnificativ pentru industria textilă locală și economia regiunii Maramureș.

Cu planuri ambițioase și încredere în potențialul pieței românești, Karl Mayer aduce o nouă speranță pentru viitorul industriei textile din țară și pentru comunitatea din Baia Mare și împrejurimi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare