La doar 14 ani, Raul Babi, copil-minune: maestrul a zece limbi străine și pasionat de istorie, uimește mediul academic

PERFORMANȚĂ. Avem privilegiul de a descoperi excepții în lumea noastră, iar Raul Babi, un adolescent de doar 14 ani, se distinge cu siguranță printre aceste excepții. Deținând o mințe sclipitoare, Raul vorbește zece limbi străine, printre care se numără greaca, turca și chineza. Este și cavaler al unui ordin italian, având prieteni influenți în Brazilia. Performanțele sale în domeniul limbilor străine și al istoriei au uimit mediul academic local, asigurându-i deja un loc la liceu și la facultate.

Raul împărtășește pasiunea pentru limbi și cunoștințe cu o lume care, în mod natural, ar fi atrasă de curiozitatea sa neobișnuită. Limba engleză este pe primul loc în arsenalul său lingvistic, urmată de italiană, spaniolă și chiar germană. Cu o certificare la limba chineză, Raul se îndreaptă și spre limba ebraică, precum și către armeană și sanscrită. Părinții săi sunt mândri de realizările sale, iar tatăl său, Liviu Babi, mărturisește că nivelul lui este “mult prea mare pentru noi”.

La școală, Raul nu se mulțumește doar să acumuleze cunoștințe, ci își dorește să împărtășească această pasiune cu colegii săi. Folosindu-și abilitățile, el aduce istoria în prezent, provocându-și colegii să privească evenimentele trecute cu o perspectivă proaspătă.

Mihaela Eftimie, profesoară de Limba și Literatura Română, remarcă: “Uitându-mă la Raul, îmi dau seama că România are o șansă de a evolua și de a se face bine! Datorită unor tineri extraordinari ca el!

Raul nu este doar un poliglot talentat, ci și un diplomat în devenire. Prietenii săi se extind în toată lumea, iar el a devenit cavaler al unui ordin italian oferit de una dintre cele mai vechi familii aristocrate din Italia. Aceasta este doar una dintre recunoașterile pe care le-a primit pentru talentul său de a aduce la lumină comorile trecutului.

Într-un interviu, Raul explică: “Este prima astfel de recunoaștere și reprezintă foarte mult pentru mine pentru că este o dovadă a încrederii pe care mi-a acordat-o prințul Agricola. Aceasta este o certificare din partea Casei Imperiale a Braziliei, din partea Prințului Don Pedro Bourbon de Orleans și Ragazza, care mi-a oferit medalia alteței sale imperiale de fidelitate.”

Raul se pregătește acum pentru Examenul de Capacitate, iar viitorul său este promițător. Universitatea de Vest i-a propus să studieze la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie fără a fi nevoie de concurs. În primăvară, el a luat Premiul I și Medalia de aur la Olimpiada de limbi clasice, greacă veche – latină.

Prietenii și cei apropiați, precum Ana Maria Gudu, recunosc geniul și potențialul lui Raul. Ea afirmă: “Raul este un copil fabulos. Este un copil, un european, un contemporan cu care te poți mândri. Tot ce are România de făcut este să ofere oportunități reale unui om valoros.”

Astfel, Raul Babi devine un exemplu de excelență și potențial extraordinar pentru generațiile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare