Echipa de teqball a clubului Transilvania Târgu Mureș – Ladies Târgu Mureș

LA „MONDIALE” – Două sportive de la Transilvania Târgu Mureș participă cu naționala României la Campionatul Mondial de Teqball din Polonia

TEQBALL. Două sportive de la clubul de teqball Transilvania Târgu Mureș, ambele componente ale echipei de fotbal de primă ligă Ladies Târgu Mureș, vor participa Campionatului Mondial 2021, eveniment sportiv aflat la ediţia a IV-a, care va fi organizat în perioada 8-11 decembrie 2021 în Gliwice (Polonia).

 

Cele două sportive sunt Barabási Kinga (foto mic dreapta 2), 24 ani, originară din Târgu Mureș, legitimată la clubul de teqball Transilvania Târgu Mureş) – care va fi înscrisă în competițiile de simplu feminin și dublu feminin – și Dakó Katalin (foto mic dreapta 1, 19 ani, originară din Târgu Secuiesc, legitimată la clubul de teqball Transilvania Târgu Mureş) – care va fi înscrisă în competiția de dublu feminin, unde face echipă cu Barabási.

 

Cele două au fost colege în echipa de fotbal feminin de primă ligă Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, însă din vara acestui an s-au transferat la Ladies Târgu Mureș (pentru Barabási Kinga, sportivă de lot național, este o revenire în echipa din orașul natal).

 

Teqball este un sport asemănător cu fotbal-tenis (sau tenis cu piciorul), doar că se joacă pe o masă curbată, în general cu o minge obișnuită de fotbal. Campionatul Mondial s-a organizat în anii 2017, 2018 și 2019 și, de asemenea, există turnee indoor, masters, sau pe plajă.

România va participa la Campionatul Mondial de teqball 2021, la toate cele 5 probe: simplu şi dublu masculin, simplu şi dublu feminin şi dublu mixt. Conform regulamentului, la probele de simplu şi dublu masculin şi dublu mixt fiecare ţară va fi reprezentată de câştigătorii competiţiilor naţionale, din circuitul challenger, în timp ce la probele simplu şi dublu feminin, nefiind organizate competiţii oficiale naţionale, participarea se va face pe bază de invitaţie din partea federaţiei internaţionale.

 

Cei 5 sportivi din lotul național al României sunt de la cluburile Góbék Teqball Team Odorheiu Secuiesc şi Transilvania Teqball Team Târgu Mureş: Györgydeák Apor (21 ani, de la Góbék Odorheiu Secuiesc, locul 1 în clasamentul mondial) – simplu masculin, dublu masculin şi dublu mixt; Ilyés Szabolcs (Góbék Odorheiu Secuiesc) – dublu masculin; Barabási Kinga (Transilvania Târgu Mureş) – simplu feminin, dublu feminin; Dakó Katalin (Transilvania Târgu Mureş) – dublu feminin; Miklós Tünde (Góbék Odorheiu Secuiesc) dublu mixt.

 

* Foto: @Federația Română Teqball

 

Andrei TUDORAN

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare