Lacul Morii din București va fi reamenajat cu spații verzi și pădure urbană

REAMENJARE. Lacul Morii, situat în sectorul 6 din București, va fi reamenajat, cu zone verzi și o mică pădure urbană care vor îmbogăți peisajul lacului.

Lucrările de remodelare vor începe după ce o echipă mixtă de arhitecți belgieni și români a câștigat licitația în urma unui concurs internațional. Arhitecții vor începe să pună în aplicare planurile lor pentru lac, care includ spații de recreere moderne și facilități pentru sport și agrement, pe lângă vegetația luxuriantă dispusă pe patru straturi.

Primăria Districtului 6 a lansat în vară un concurs internațional de idei și soluții privind amenajarea noului Lacul Morii. Unsprezece echipe de arhitecți și peisagiști au depus oferte, care au fost apoi analizate de un juriu internațional.

“Echipa de arhitecți și peisagiști din România și Belgia a propus o unificare a promenadei Lacul Morii cu Parcul Crângași, astfel încât spațiul verde să devină un tot unitar”, a precizat primarul Districtului 6, Ciprian Ciucu, pe Facebook. El a împărtășit și machete cu modul în care va arăta lacul odată ce proiectul va fi finalizat.

Insula Îngerilor (artificială), punctul de interes evident al lacului, se va întinde mult în apă și va putea găzdui evenimente culturale. De asemenea, va avea o plajă, un dig și pontoane pentru sporturi nautice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare