Lansare de carte: „Situația actuală a frontierei de nord-vest a României la 100 de ani de la Tratatul de la Versailles – raport de cercetare”

COMUNICAT DE PRESĂ. Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române (CESPE), în parteneriat cu Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș și Societatea Cultural – Patriotică „Avram Iancu” Târgu Mureș, va organiza la Târgu Mureș, pe 24 noiembrie a.c., lansarea cărții: „Situația actuală a frontierei de nord-vest a României la 100 de ani de la Tratatul de la Versailles – raport de cercetare”.

Vor luat cuvântul în cadrul evenimentului: reputatul avocat, prof.univ.dr. Ioan Sabău Pop, directorul CESPE, prof.univ.dr. Radu Baltasiu, cel care a condus cercetarea din 2020 al cărei rezultat a fost cartea de față, dar și tânăra echipă de cercetare.

Recristalizarea vechii frontiere etnocratice ungare prin complexul de superioritate al minorității dominante, stigmatizarea comunității românești și caracterul etnocratic al guvernării locale, vor fi doar câteva dintre subiectele abordate.

Îi invităm pe cei interesați să ni se alăture, începând cu orele 17:30, la Casa Memorială „Avram Iancu”, str. Avram Iancu, nr. 23, Târgu Mureș. Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare