Lanțul de restaurante Spartan plănuiește să deschidă 50 de locații noi

ECONOMIE. Lanțul de restaurante Spartan, a raportat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro în 2023 și își propune să facă îmbunătățiri operaționale și de imagine pentru a extinde rețeaua națională cu până la 50 de noi locații și pentru a crește rețeaua internațională. Rețeaua quick service are acum 75 de locații și a servit produse pentru peste 7 milioane de clienți în 2023. Noul proprietar intenționează să extindă modelul de franciză și în Spania, unde există deja două locații Spartan.

Cei doi noi parteneri, Remus Cosovanu și Răzvan Nanuș, care au preluat business-ul Spartan în 2023 împreună cu CEO-ul Gabriel Melniciuc, au planuri de transformare care includ lansarea de noi produse, deschiderea de noi locații stradale în apropierea zonelor rezidențiale și de birouri și crearea unei școli de management. Compania urmărește, de asemenea, să implementeze procese concrete de sustenabilitate, inclusiv reducerea consumului de energie și colectarea selectivă a deșeurilor.

Spartan își propune să-și mărească cota de piață în 2024 și să devină al doilea cel mai mare lanț de restaurante quick service din România. Compania vizează să atragă noi segmente de clienți, concentrându-se pe tinerii sub 20 de ani, estimându-se că aceștia numără peste 4,3 milioane conform Institutului Național de Statistică.

În ciuda unei ușoare scăderi a pieței de fast-food în primul trimestru al acestui an, se așteaptă o creștere a consumului în a doua jumătate a anului. O problemă majoră este lipsa forței de muncă calificate, care afectează și segmentul de restaurante quick service. În acest context, Spartan va lansa o școală de management pentru a pregăti resursa umană existentă și a menține standardele ridicate ale produselor și serviciilor oferite.

Spartan este un business internațional cu origini 100% românești, fondat în 2012. În 2023, compania Strong MND Corporation, care operează business-ul din HoReCa și marca Spartan, a fost preluată de Remus Cosovanu, primul investitor francizat al brandului, care deținea deja o cotă de 30% din numărul de restaurante, și de Răzvan Nanuș, Directorul General al companiei francizate Rerum Food, care operează șapte restaurante din 2016 în București și Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare