Lege nouă: Protecție pentru femeile gravide și părinții singuri împotriva obligativității muncii de noapte

SOCIAL.. Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege importantă pentru protecția muncitorilor

Miercuri, Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat o lege menită să ofere protecție sporită femeilor gravide, lăuzelor, celor care alăptează, precum și părinților singuri din familiile monoparentale. Această lege prevede că aceștia nu pot fi obligați să presteze muncă de noapte.

Modificarea Legii nr. 53/2003

Legea promulgată modifică articolul 128, alineatul 2 din Legea nr. 53/2003, cunoscută și sub numele de Codul Muncii. Modificarea legislativă aduce o noutate esențială: include părintele singur dintr-o familie monoparentală în categoriile de persoane care beneficiază de această protecție. Astfel, nu doar femeile gravide, lăuzele și cele care alăptează, dar și părinții singuri nu vor putea fi obligați să lucreze în schimburi de noapte.

Importanța acestei legi

Această modificare are o semnificație profundă pentru drepturile muncitorilor din România, evidențiind preocuparea pentru sănătatea și bunăstarea celor mai vulnerabile categorii de muncitori. Prin această lege, statul recunoaște și protejează necesitatea unui mediu de lucru care să nu pericliteze sănătatea și siguranța acestor persoane.

Conform actului normativ

„Femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează, precum şi persoana singură din familia monoparentală nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte”, se arată în actul normativ promulgat de către șeful statului.

Adoptarea acestei legi marchează un pas important în direcția protejării drepturilor muncitorilor și în special a celor care au nevoie de sprijin suplimentar. Este o măsură care va contribui la crearea unui mediu de muncă mai echitabil și mai sigur pentru toți angajații din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare