Legea 2 Mai: traficanții de droguri, condamnați la închisoare fără suspendare

LEGE. Camera Deputaților a adoptat “Legea 2 Mai”, impunând pedepse cu închisoarea traficanților de droguri de mare risc și interzicând suspendarea executării pedepsei în astfel de cazuri.

Proiectul de lege vizează, de asemenea, sancționarea tranzacțiilor cu produse psihoactive, stabilind pedepse de la trei la 10 ani de închisoare. Inițiativa a fost generată de accidentul din august 2023 de la 2 Mai, când un șofer băut a ucis doi studenți.

Legea urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, susține că traficanții nu ar trebui să primească suspendare, iar statistici arată că în 2022, 47% dintre traficanții de droguri condamnați au primit închisoare cu suspendare.

Numărul de dosare legate de droguri a crescut în 2023, iar vârsta de debut în consumul de substanțe psihoactive este de 12 ani. Agenția UE antidrog monitorizează 930 de noi substanțe psihoactive, care produc efecte grave și pot deveni atractive pentru tineri din cauza prețului mai accesibil comparativ cu drogurile de mare risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare