Legenda uitată – povestea cârciumei de lux a marilor actori din București – Șarpele Roșu

LEGENDĂ. În inima Bucureștiului, la intersecția străzilor Eminescu și Galați, o cârciumă a devenit legendară în peisajul boem al orașului. Cunoscută sub numele de “Șarpele Roșu”, această bodegă a fost martorul unor serate pline de viață și povești fascinante, atrăgând în special personalități ale lumii artistice și culturale.

Încă de la deschiderea sa, “Șarpele Roșu” a fost destinat să fie mai mult decât un simplu local. Patronul său, cunoscut sub numele de nea Dan, și-a dorit să creeze un sanctuar al boemiei, un loc unde sufletele creative și cei în căutare de inspirație să se simtă ca acasă. Și a reușit cu succes, transformând cârciuma într-un refugiu pentru artiști, scriitori, actori și alte personalități marcante ale orașului.

În perioada post-revoluționară, nume sonore din lumea artistică a României, precum Ștefan Iordache, Gheorghe Dinică, Nelu Ploieșteanu sau Ștefan Bănică, au fost frecvente prezente la “Șarpele Roșu”. Aici, aceștia își petreceau ore în șir, împărtășind povești, discutând despre artă și bucurându-se de o atmosferă autentică.

Decorul bodegii era cu adevărat unic, peretele roșu al încăperii fiind decorat cu tablouri ce ilustrau personaje marcante din istoria comunismului, aducând un strop de ironie și umor în acest loc plin de viață. În ciuda modestiei meniului, bucatele proaspete pregătite la măcelăria din apropiere aduceau un plus de originalitate experienței culinare oferite de “Șarpele Roșu”.

Cu toate acestea, povestea legendarului local nu a fost lipsită de provocări. Bodega a fost vandalizată la un moment dat de membrii unei grupări interlope, însă nea Dan a reușit să mențină integritatea și atmosfera sa autentică.

În cele din urmă, în 2001, clădirea în care se afla “Șarpele Roșu” a fost retrocedată, iar nea Dan a fost nevoit să se mute, punând astfel punct unei povești de neuitat din istoria boemă a Bucureștiului. Chiar dacă mulți și-au dorit ca bodega să-și continue activitatea în altă parte, nea Dan a decis să închidă definitiv “Șarpele Roșu”, lăsând în urmă amintirea unei epoci de aur a culturii bucureștene.

Astfel, “Șarpele Roșu” rămâne în memoria celor care au avut privilegiul să pășească în această oază cu adevărat unică. Cu toate că ușile sale i s-au închis, amintirea și farmecul său vor continua să trăiască prin poveștile transmise din generație în generație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare