Lista scurtă de nominalizari pentru Modernism Award 2023 – decernat cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate a platformei de promovare a culturii contemporane românești Modernism.ro

CONCURS. Cu ocazia împlinirii a 15 ani de activitate în promovarea artei contemporane și a peste 500 de materiale video originale (interviuri, documentare, no comment, expoziții) pe canalul YouTube, se lansează premiul Modernism.ro Award 2023, un trofeu de colecție, unicat, acordat în funcție de preferințele și vizualizările publicului.
Platforma Modernism.ro se situează printre cele mai cunoscute și vizitate produse online de profil, cu un număr de peste 623.200 impressions pe YouTube și peste 24.000 de ore de vizionare a materialelor video produse original.

Trofeul din acest an este un obiect de colecție și fost realizat handmade de Cristi Farcaș, edițiile viitoare urmând a fi realizate / personalizate de către câștigătorul din anul precedent.

La data de 1 aprilie 2023 va fi anunțat câștigătorul Modernism.ro Award 2023.

Lista scurtă a nominalizărilor:

– Muzeul Național de Artă Timișoara, pentru găzduirea expoziției „Paul Neagu. O retrospectivă”

– MNAC – Muzeul Național de Artă Contemporană al României, pentru programul de achiziții „Puls 22”

– Adriana și Virgil Scripcariu, pentru „Muzeul-Atelier Scoala de la Piscu”

– Dorel Gaina, pentru predarea lecției de istoria artelor

– Eugen Raportoru, pentru „Răpirea din Serai”

– Vasile Muresan Murivale, pentru „patrimoniul viitorului”

– Mirela Traistaru, pentru expoziția și filmul „Just Mirela” de la Muzeul Național al Tăranului Român

– Radu Pandele, pentru că e tanar și neliniștit

– Nicu Covaci, pentru controversa cu Cenaclul Flacăra (și pentru că e la modă)

– George Serban, pentru promovarea artei românești și spiritul de colecționar

– Dorin Stefan, pentru autodenunțul „my modernism”

– Aurelia Mocanu, pentru mărturii inedite și restituiri din arhive

– Mihai Plamadeala, pentru retrospectiva sa asupra artei contemporane romănești 1990-2020

– Pavel Susara, pentru microistorii de artă

– Sorina Jecza, pentru expozițiile din cadrul evenimentului de deschidere Timișoara 2023 – Capitala Europeană a Culturii

* Modernism.ro scaneaza si promoveaza zilnic scena artistica romaneasca, avand capitole pe continut (Q&A, Gallery Talk etc.), pe tip de creativitate (Secret Museums, Expo of the Week, Artist of the Month, Arhitectura, Educatie etc.) pe nise creative (art therapy, home made art etc.). Printre sectiunile sale se regasesc: Artistul lunii, Expo of the week, News, Punctul Critic, No Comment, Gallery Talk, Home Made Art, VideoISM, Secret Museums, Photo of the Day, Q&A, Serial, Show me the money, Concurs, Art Terapie, Arhitectura. Modernism.ro are un public urban, creativ, artistic, experimentalist, dinamic (circula mult), cu studii superioare, freelanceri, creativi din industrii creative si culturale, angajati in corporatii, institutii, fundatii, asociatii culturale, ce deruleaza proiecte de implicare sociala prin arta ori prin forme creative contemporane. Media de varsta acopera toata plaja de 15-85 de ani. Mai mult, promovarea artistilor si producatorilor contemporani romani din sectoare creative vizuale cat mai diverse, in online, aduce publicuri suplimentare semnificative, pe segmentul de varsta tanar.

Modernism.ro are peste 1200 de artisti indexati si pana la 5.000 prezentati pe platforma, cu peste 200 de spatii de arta romanesti si 250 de spatii de arta est-europene indexate. Cele peste 500 de materiale video productie originala incarcate pe YouTube au adus 433.500 vizionari cu peste 24.000 de ore de vizionare iar serverele Modernism.ro sustin o arhiva media impresionanta de peste 135.000 de materiale multimedia.

 

 

Sursa romaniapozitiva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare