Locul din România unde frumusețea prinde viață datorită vizitatorilor

EXPOZIȚIE. Frumusețea prinde aripi delicate în Harghita, la Casa Fluturilor din Praid, unde turiștii se pot bucura de o atmosferă asemănătoare grădinilor tropicale. Vedeta expoziției de anul acesta este fluturele Atlas, cel mai mare fluture de noapte din lume.

Sute de fluturi multicolori, dintre cei mai gingași și spectaculoși, se lasă admirați în tihnă de vizitatori. Deschisă în urmă cu mai bine de 10 ani, Casa Fluturilor este singura expoziție permanentă de acest fel din România.

Vizitatorii vin aici din toate colțurile țării. Printre ei se numără și Clara din București, care a aflat întâmplător de inedita expoziție de fluturi vii. “Superb, trebuie să fim foarte atenți. Nu am văzut niciodată așa ceva. Nici la Viena nu am fost să-i văd, dar aici mi-a plăcut foarte mult. E superb, merită să stai și merită să vii”, spune Clara.

Casa Fluturilor a fost înființată de doi români care au trăit ani buni în Londra, inspirați de cea mai mare Casă de Fluturi din lume aflată acolo. “Când am venit acasă, am înființat aici Casa Fluturilor din Praid. Nu așa am început, cuța era mai mică, dar, mulțumită vizitatorilor, am mărit încăperea și afacerea”, a declarat Melania Kilyen, administrator.

Fluturii de la Praid sunt aduși din fermele din America de Sud, Asia și Africa. Săptămânal, în România ajung crisalide care se dezvoltă apoi în incubatoare și se transformă în fluturi superbi. Prețul unui bilet de intrare este de 12 lei pentru adulți și 8 lei pentru copii și studenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare