Lotus Super Seven – “less is more”

RETRO AUTO. Lotus Super Seven este un automobil sportiv clasic, cunoscut pentru designul său minimalist și performanțele impresionante. A fost proiectat de Colin Chapman și lansat de Lotus Cars în 1957. Iată câteva informații detaliate despre această mașină legendară:

Lotus Super Seven a fost concepută ca o mașină de curse accesibilă, menită să ofere o experiență de condus pură. Colin Chapman, fondatorul Lotus, a fost adeptul filozofiei de “simplificare și adăugare de ușurință”, ceea ce a influențat semnificativ designul mașinii.

Super Seven este un roadster deschis, cu un șasiu tubular și o caroserie foarte ușoară. Acest design simplist permite o manevrabilitate excelentă și performanțe de top pe circuit.
Inițial, mașina a fost echipată cu motoare Ford de mică capacitate cilindrică, care ofereau un raport putere/greutate impresionant. În timp, Super Seven a fost dotată cu diverse motoare, inclusiv unele de proveniență Cosworth.

Unul dintre punctele forte ale mașinii este greutatea sa redusă, de aproximativ 500-600 kg. Aceasta contribuie la agilitatea și viteza sa, fiind capabilă să accelereze rapid și să abordeze virajele cu ușurință.
Mașina folosește o suspensie independentă pe față și un ax rigid pe spate, ceea ce asigură o aderență excelentă și o senzație de condus directă și conectată.

Lotus Super Seven a devenit rapid populară printre entuziaștii auto și piloții amatori, datorită prețului accesibil și performanțelor impresionante. A fost folosită atât pe șosea, cât și pe circuit.
În 1973, Caterham Cars a achiziționat drepturile de producție pentru Super Seven și a continuat să o fabrice. Caterham Seven, urmașul direct al Lotus Super Seven, este încă în producție și foarte apreciat pentru fidelitatea sa față de designul original.


Super Seven a fost prezentă în numeroase filme și emisiuni TV, fiind adesea simbolul mașinii sport pure și nepretențioase. Este respectată pentru filosofia sa de design simplist, dar eficient, și continuă să inspire generații de designeri și ingineri auto.

Lotus Super Seven este mai mult decât o simplă mașină; este o inovație a ingineriei auto, exemplificând principiul de “less is more”. Cu o istorie bogată și un design care a rămas practic neschimbat timp de decenii, Super Seven continuă să fie un simbol al plăcerii de a conduce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare