Lucrările de reparații la podul Ruse-Giurgiu au fost reluate, traficul de camioane cauzând cozi la frontieră
INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ. Lucrările de reparații la podul care leagă Ruse (Bulgaria) de Giurgiu (România) au fost reluate, provocând formarea unor cozi semnificative de camioane la punctul de trecere a frontierei, a declarat joi primarul din Ruse, Pencho Milkov. Acesta a subliniat importanța unei organizări eficiente a traficului pentru a permite circulația fluidă a vehiculelor.
În ultimele zile, în special miercuri după-amiază și seară, s-au format cozi considerabile în zona punctului de trecere a frontierei, ceea ce a necesitat inițierea unor proceduri din partea municipalității pentru monitorizarea constantă a traficului. „Aceasta se întâmplă când capacitatea podului nu este suficientă pentru a permite trecerea tuturor vehiculelor,” a explicat Milkov, accentuând că atât traficul din România spre Bulgaria, cât și cel din Bulgaria către România contribuie la aglomerarea rutieră.
Milkov a menționat că ofițerii Poliției de Frontieră depun eforturi considerabile pentru a gestiona eficient camioanele care sosesc la frontieră, iar în general s-a observat o îmbunătățire a permeabilității. În acest context, primarul a solicitat ca șoferii să nu mai plătească taxe pentru a se înscrie în așa-numitul sistem de coadă virtuală, care le permite șoferilor să aștepte într-o zonă desemnată bazându-se pe un număr primit la sosire.
În plus, primarul a subliniat existența a 17 parcări legale pe teritoriul municipalității Ruse, precum și a mai multor parcări mari la benzinării, care pot ajuta la gestionarea fluxului de camioane. De asemenea, Milkov a adus în discuție o propunere mai veche, menționând un sistem digital similar cu cel din aeroporturi, care ar putea facilita numărarea camioanelor și gestionarea acestora la punctul de control de frontieră.
În prezent, municipalitatea Ruse obține aproximativ 2,2 milioane de leva din activitățile de parcare pentru camioane, fonduri ce intră în bugetul local și sunt utilizate pentru diverse activități, inclusiv sport. Suma estimată de închiriere a parcărilor municipale este de puțin peste 18.000 leva pe lună, iar acești bani sunt destinați activităților sportive, conform deciziilor Consiliului Municipal.
Această situație subliniază provocările întâmpinate la frontiere, în special în contextul actual al lucrărilor de reparații și al creșterii volumului de trafic, și necesitatea unor soluții eficiente pentru a menține fluiditatea circulației.