Maia Sandu salută recomandarea UE pentru aderarea Moldovei

POLITICĂ. Miercuri, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a exprimat apreciere față de decizia Comisiei Europene de a recomanda începerea negocierilor de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană, considerând-o o zi crucială pentru viitorul țării.

“Este o recunoaștere a efortului nostru comun – al instituțiilor statului, care muncesc pentru a transforma țara, precum și al cetățenilor, care aleg pacea, democrația și dezvoltarea”, a declarat Maia Sandu.

Pe pagina sa de Facebook, președinta Moldovei a scris: “Zi importantă pentru viitorul Moldovei – Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Acest pas este o recunoaștere a efortului nostru comun – al instituțiilor statului, care muncesc pentru a transforma țara, precum și al cetățenilor, care aleg pacea, democrația și dezvoltarea.”

Potrivit președintei, “Raportul Comisiei Europene confirmă că Moldova a făcut în ultimul an reforme serioase care pregătesc țara de a deveni un stat european și necesare pentru a îmbunătăți viața tuturor cetățenilor.”

În ciuda acestui pas pozitiv, Maia Sandu a subliniat că “Decizia finală privind începerea negocierilor cu Moldova va fi luată de către statele membre la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie. Decizia de azi a Comisiei Europene ne încurajează și ne responsabilizează să continuăm lucrurile începute: să facem Moldova mai puternică, un stat care asigură pacea acasă și contribuie la securitatea regională și are grijă de bunăstarea cetățenilor săi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare