Majorarea contribuțiilor sociale: o provocare pentru angajatori

FISCALITATE. Începând cu 1 iulie 2024, majorarea salariului minim brut pe țară la 3.700 de lei lunar va aduce numeroase schimbări în ceea ce privește contribuțiile sociale datorate de angajatori. Această măsură, adoptată prin Hotărârea de Guvern 598/2024 și completată de Ordonanța de Urgență a Guvernului 59/2024, implică o serie de ajustări semnificative în sistemele de calcul salarial, având impact direct asupra costurilor operaționale ale angajatorilor.

Impactul majorării salariului minim brut
Conform legislației în vigoare, angajatorii sunt obligați să plătească contribuții sociale obligatorii (CAS și CASS) la nivelul unui salariu minim brut pe țară pentru toți salariații care înregistrează, într-o lună, venituri sub acest prag. Analiștii Deloitte explică faptul că majorarea salariului minim brut la 3.700 de lei pe lună implică automat și creșterea bazei de calcul pentru aceste contribuții sociale obligatorii. Astfel, angajatorii vor trebui să aloce fonduri suplimentare pentru plata diferenței de contribuții sociale generate de această majorare.

Creșterea costurilor operaționale
Această modificare legislativă va avea un impact semnificativ asupra costurilor operaționale ale angajatorilor, în special pentru cei cu un număr mare de angajați încadrați cu salarii sub minimul pe economie și cu timp parțial de lucru. Majorarea salariului minim brut garantat în plată la nivel național va determina o creștere a costurilor legate de contribuțiile sociale obligatorii, ceea ce poate pune presiune suplimentară pe bugetele companiilor.

Importanța ajustărilor în sistemele de calcul salarial
Analiștii Deloitte avertizează că este esențial ca angajatorii să opereze ajustările necesare în sistemele de calcul salarial „în timp util și cu o atenție sporită, luând în considerare toate elementele care sunt influențate de aceste modificări legislative.” Doar astfel, specialiștii de salarizare vor putea asigura acuratețea calculului salarial și conformitatea cu noile reglementări.

Facilitatea fiscală pentru angajați
Ordonanța de Urgență a Guvernului 59/2024 prevede și o creștere de la 200 de lei/lună la 300 de lei/lună a sumei din salariul lunar pentru care nu se datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Această măsură va continua să fie valabilă până la finalul anului 2024 și va beneficia angajaților care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege.

Decizia de majorare a salariului minim brut pe țară la 3.700 de lei lunar, fără indemnizații, sporuri și alte adaosuri, are implicații importante atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. În timp ce angajații vor beneficia de un salariu net mai mare și de facilități fiscale extinse, angajatorii vor trebui să facă față unor costuri operaționale mai mari și să se asigure că sistemele lor de calcul salarial sunt actualizate corespunzător. Prin urmare, este crucial ca angajatorii să fie proactivi și să gestioneze cu atenție aceste schimbări pentru a menține conformitatea și eficiența operațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare