MAJORĂRI – Află cu cât și de ce cresc tarifele de salubrizare în Târgu Mureș

SALUBRIZARE. Operatorul de salubritate din municipiul Târgu Mureș, Salubriserv SA, susține că trebuie să-și majoreze tarifele serviciilor prestate pentru populație, agenți economici și instituții.

 

Două sunt argumentele creșterii tarifelor: introducerea unei contribuţii de 30 lei/tona de deşeuri depozitate la depozitul de deșeuri de la Sânpaul, aplicată, conform legii, de operatorul depozitului (asocierea de firme Iridex Group Import Export SRL & Servicii Salubritate Bucureşti SA) și majorarea a salariului minim pe economie de la 1.900 lei la 2.080 lei, impusă de Guvern.

 

Creșterile cele mai mari: la deșeurile stradale și la populație

 

Cu cât se vor majora tarifele de salubrizare în Târgu Mureș? La persoanele fizice, acestea vor crește procentual cu 21,25%, adică cu 1,19 lei/persoană/lună. Respectiv, dacă până acum o persoană fizică plătea asociației de proprietari pentru colectare, transport şi depozitare deşeuri menajere 5,60 lei + TVA/lună, de acum va plăti 6,79 lei + TVA/lună, adică 8,08 lei/lună.

 

La persoanele juridice (firme, instituții, organizații etc.), tariful lunar crește cu 16,64%, de la 85,70 lei + TVA/lună, la 99,96 lei + TVA/lună, adică la un total de 118,95 lei/lună. Cea mai mare creștere se înregistrează în privința facturilor plătite din bani publici, adică cea plătită de Primăria Târgu Mureș pentru transportul şi depozitarea deşeurilor stradale, în acest caz majorarea este de 33%. Dacă până acum municipalitatea plătea 103,83 lei + TVA/tona de deșeuri, de acum încolo va plăti 138,09 lei + TVA/tona de deșeuri, respectiv 164,33 lei.

 

Decidenții tehnici ai Primăriei Târgu Mureș au avizat pozitiv fundamentarea noilor tarife, acestea urmând să treacă și prin dezbaterea forului deliberativ al urbei, Consiliul Local.

 

Liviu DAMIAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare