Marcel Ciolacu: Noua lege a pensiilor se apropie de adoptare în Parlament, având susținerea necondiționată a întregii coaliții

PROIECT. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că toate aspectele legate de noua lege a pensiilor, inclusiv sursele de finanțare, au fost clarificate, iar proiectul se îndreaptă “în linie dreaptă” către Parlament, după discuțiile din cadrul coaliției de guvernare de luni, conform informațiilor transmise de Agerpres. Ciolacu a menționat pe Facebook: “Toate aspectele legate de Legea pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanțare, au fost clarificate în ședința Coaliției din această după-amiază. Prin urmare, Legea intră în linie dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție. Totodată, am decis ca, împreună cu domnul președinte Ciucă, să depunem cât mai repede un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom ține de cuvânt! Pensiile vor fi indexate, iar inechitățile eliminate prin recalculare!

Premierul a subliniat că în zilele următoare vor avea loc discuții cu miniștrii Educației și Sănătății pentru a clarifica problemele legate de salarizare în aceste domenii, în vederea elaborării bugetului pentru anul viitor. “Începem construcția bugetului pentru anul viitor, urmând ca în următoarele zile să ne întâlnim cu miniștrii Educației și Sănătății pentru a clarifica problemele ce țin de salarizările aferente celor două domenii,” a afirmat Ciolacu. De asemenea, a menționat că în această săptămână vor avea loc întâlniri cu ministrul Agriculturii și cel al Mediului pentru a stabili ultimele detalii privind reorganizarea celor două ministere.

În același context, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că partidul său va susține proiectul privind noua lege a pensiilor nu doar la nivel declarativ. “Am avut o ședință a executivului Partidului Național Liberal, am avut o întâlnire și cu miniștrii Partidului Național Liberal, iar acum ne pregătim să mergem la întâlnirea de coaliție. Partidul Național Liberal, așa cum am anunțat, va susține proiectul privind noua lege a pensiilor nu doar la modul declarativ. Știți foarte bine că am mărit pensiile în ultimii trei ani de trei ori efectiv, pe mandatul meu, de la 1.265 de lei punctul de pensie la 1.785 de lei,” a afirmat Ciucă la finalul reuniunii conducerii liberalilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare