Marcel Ciolacu susține o posibilă candidatură a lui Klaus Iohannis la șefia Consiliului European

POLITICĂ EXTERNĂ. Premierul României, Marcel Ciolacu, a adus în atenție posibilitatea ca președintele țării, Klaus Iohannis, să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului European. Declarațiile au fost făcute joi, evidențiind oportunitatea pentru România de a obține o poziție importantă în cadrul instituțiilor europene.

Potrivit informațiilor, în spațiul public au circulat discuții în PNL cu privire la varianta ca președintele Klaus Iohannis să preia conducerea Consiliului European, mai ales după anunțul belgianului Charles Michel privind intenția sa de a candida pentru Parlamentul European și demisia iminentă din funcția de la Bruxelles.

Premierul Ciolacu a subliniat că este o șansă reală pentru România să ocupe o poziție importantă la nivel european și că există un “culoar bun” pentru această posibilitate. Acest scenariu ar presupune ca Klaus Iohannis să preia șefia Consiliului European în luna mai, înainte de încheierea mandatului său la Cotroceni.

“România are o șansă serioasă să ocupe o poziție importantă la nivel european, este un culoar real și este o șansă nu doar pentru președintele Klaus Iohannis, ci pentru România”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

În contextul acestei discuții, Marcel Ciolacu a confirmat că a avut discuții cu președintele Iohannis cu privire la această posibilitate și că este în vedere o recunoaștere a importanței acestei șanse pentru țară. Dacă acest scenariu ar deveni realitate, Klaus Iohannis ar putea să preia funcția în luna mai și să meargă în Parlamentul European săptămâna viitoare.

Cu toate acestea, situația rămâne una în evoluție, iar decizia finală asupra preluării funcției de către Klaus Iohannis la șefia Consiliului European ar urma să fie luată la finalul lunii iunie, când liderii europeni se vor întruni pentru a alege președintele pentru următorii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare