Mark Zuckerberg – 190 Milioane de dolari din vânzarea acțiunilor Meta, consolidându-și poziția în Topul Miliardarilor

META. Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a obținut aproximativ 190 de milioane de dolari în urma vânzării a circa 500.000 de acțiuni Meta în luna noiembrie. Aceasta reprezintă prima sa cedare de acțiuni din 2021 încoace, iar tranzacția a avut loc după ce acțiunile Meta au înregistrat o creștere semnificativă în acest an, potrivit informațiilor furnizate de BusinessInsider.

CEO-ul Meta și entitățile sale folosite pentru donații caritabile și politice au raportat această tranzacție în documentele depuse la SEC (Securities and Exchange Commission), organismul de reglementare al piețelor de capital americane. Vânzarea acțiunilor a fost efectuată conform planurilor de tranzacționare programate încă din vara acestui an.

Acest moment s-a dovedit oportun pentru Zuckerberg, deoarece acțiunile Meta au suferit o prăbușire în 2022. Cu această vânzare, nu numai că a reușit să compenseze pierderile anterioare, dar a și înregistrat un câștig semnificativ. Acțiunile Meta au crescut cu 166% în acest an, beneficiind de interesul crescut al investitorilor în jurul companiilor Big Tech și de așteptările legate de investițiile în inteligența artificială.

Meta, grupul din spatele platformelor Facebook, Instagram și WhatsApp, face parte din acțiunile „Magnificent Seven”, alături de Tesla și Nvidia, contribuind major la câștigurile înregistrate de Standard & Poor’s 500 în acest an.

O consecință a acestei tranzacții este că Zuckerberg a urcat pe locul nouă în indicele miliardarilor Bloomberg, cu o avere estimată la 116 miliarde de dolari. Atât el, cât și soția sa, Priscilla Chan, au promis că vor dona 99% din acțiunile Meta pe care le dețin către cauze caritabile pe parcursul vieții. Zuckerberg a semnat pentru prima oară Giving Pledge, un angajament filantropic condus de Warren Buffett și Bill Gates, în 2010.

Nu este singurul lider din industria tehnologiei care a obținut câștiguri semnificative din tranzacții cu acțiuni în acest an. Cel mai notabil exemplu este Tim Cook, CEO-ul Apple, care a vândut 13% din pachetul său de acțiuni în octombrie, obținând aproximativ 42 de milioane de dolari și consemnând cea mai mare vânzare de acțiuni a sa din ultimii doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare